Pastas (farfalle) sacepums ar ķirbju biezeni

Sākoties aukstākam laikam arī ēdienkartē ir vēlēšanās iekļaut kaut ko sātīgāku un sildošāku. Šis ir vienkārši pagatavojams pastas (jeb kā agrāk teica- makaronu) sacepums ar rudens karali- ķirbi. Šim ēdienam es sāli nepievienoju, jo man pietiek ar to sāļumu, ko dod tādas sastāvdaļas kā Parmezāna siers, saulē kaltēti tomāti un mazsālīta rikota.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 180- 200 g pasta (farfalle- izskatās kā bantītes vai taurentiņi, bet var lietot arī citus)
  • 400- 500 g ķirbju biezenis*
  • 200 rikotas siers
  • 1 liela ola
  • 100- 150 g bezpiedevu jogurts
  • 50 g Indijas vai kādi citi rieksti
  • 4-6 gab. saulē kalēti tomāti
  • sauja svaiga bazilika
  • 2 lielas daiviņas ķiploku
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 70 g Parmezāna siers (vai cits cietais siers)
  • Pa šķipsnai no katra- svaigi malti melnie pipari, malts ingvers un svaigi rīvēts muskatrieksts
  1. Pastu izvāra gandrīz gatavu t.i. apmēram par 4-5 minūtēm mazāk nekā rakstīts uz paciņas. Pastu noskalo un pārlej ar olīveļļu un visu izmaisa. Atstāj atdzist.
  2. Kamēr tiek gatavota pasta, bļodā samaisa ķirbju biezeni, rikotu, jogurtu, olu un visu samaisa. Pievieno garšvielas, sīki sasmalcinātu ķiploku, sagrieztus saulē kaltētos tomātus, sasmalcinātu baziliku, sasmalcinātus riekstus un apmēram ¾ uz smalkas rīves sarīvēta siera. Vēlreiz visu izmaisa. Pievieno pastu un izmaisa līdz visa pasta ir pārklājusies ar sagatavoto maisījumu.
  3. Liek cepamajā formā, pārber ar atlikušo sieru un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 25- 35 minūtes vai kamēr sacepuma virsma ir gaiši brūna.

*biezeni iegūst tvaicējot vai cepeškrāsnī izcepot ķirbi un pēc tam sablenderējot.
_MG_4117_1

2
21

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *