Grūbu salāti ar dārzeņiem un āboliem

Grūbas ir, manuprāt, mazliet novārtā atstāts produkts, kaut gan pēdējā laikā kļūst arvien populārāks. Tās var izmantot ne tikai vienkāršās putrās, bet arī gatavojot risotto vai kā šajā gadījumā- salātos. Grūbu salāti  ar dārzeņiem un āboliem ir sātīgi un var aizstāt kārtīgu ēdienreizi.

Pamēģini!

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 150 g grūbas
  • 200 g ķiršu tomāti
  • 2 vidēji svaigi gurķi
  • 100 g fetaki vai fetas siers
  • 1 liels sulīgs ābols
  • Liela sauja spināti
  • Mērce- ½ citrona sula, 50 ml olīveļļa, 1 tējk. kļavu sīrups, sāls un pipari- pēc garšas
  1. Sākumā iemērc grūbas uz nakti, lai ātrāk izvārās. Nolej ūdeni un kārtīgi noskalo. Liek vārīties sālsūdenī.
  2. Kamēr vārās grūbas (ja vien tas nav izdarīts iepriekšējā dienā), sagriež gurķus, tomātus un ābolu nelielos gabaliņos.
  3. Kad grūbas gatavas, tās noliek malā atdzesēties.
  4. Kad grūbas ir gandrīz atdzinušas, tad pievieno tām gurķuss un mērci. Visu kārtīgi izmaisa.
  5. Pieliek spinātus, tomātus, ābolus un viegli iecilā.
  6. Liek porcijās un pārkaisa ar fetaki sieru.
4
76

2 Komentāri

  1. Linda 10/11/2014 at 12:19

    Lienīt, bet ko dara ar āboliem? Vienkārši piekož klāt? 🙂

    Atbildēt
    1. lienegatavo 10/11/2014 at 13:23

      😀 😀 Paldies par vērīgumu- tagad ir izlabota recepte 🙂
      Ābolus sagriež gabaliņos un liek klāt salātiem kopā ar pārējiem dārzeņiem

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.