Paštaisīta Nutella jeb lazdu riekstu krēms

Šīs receptes sauklis varētu būt pavisam vienkāršs – tikai 2 sastāvdaļas! Un tā ir patiesība, jo, kā izrādās, slaveno Nutellu jeb lazdu riekstu krēmu var pagatavot katrs pats un tas ir pavisam vienkārši.

Receptē ir parādītas proporcijas, pēc kādas varat pagatavot šo gardo šokolādes – riekstu krēmu, jo viss ir atkarīgs no tā, cik liela ģimene esat un cik ļoti jums garšo šāda veida saldumi. Man sanāca neliela burciņa šī garduma.

Uz grauzdētas maizes šķēles tas būs lielisks našķis kā brokastīs, tā arī launagā.

Nepieciešams:

  • 100 g grauzdēti lazdu rieksti*
  • 30 – 40 g tumšās šokolādes
  1. Ņem grauzdētus lazdu riekstus, liek zaļumu smalcinātājā vai virtuves kombainā un blendē apmēram 5 min, kamēr masa ir gana šķidra un, starp citu, arī silta (atkarībā no jūsu ierīces, ar kuru smalcināt riekstus, iespējams, ka riekstu blendēšanas pusceļā vajadzēs tos nokasīt no trauka malām).
  2. Kad riekstu masa gatava, pievieno nelielos gabalos sasmalcinātu šokolādi un blendē, kamēr masa ir viendabīga. Tā kā riekstu masa ir silta, tad šokolāde izkusīs/ sablendēsies diezgan ātri, apmēram minūtes laikā.
  3. Masa būs diezgan šķidra, tāpēc to liek dzesēties ledusskapī līdz tā sacietē. Gatavs lietošanai!

*riekstus grauzdē pavisam vienkārši – uz karstas pannas liek riekstus un maisot (uz vidējas uguns) karsē, kamēr riekstu miziņas sāk plaisāt. Kad gandrīz visas riekstu miziņas ir ieplaisājušas, ņem nost no uguns, liek atsevišķā traukā un atdzesē. Tad riekstus ieber virtuves dvielī un, nedaudz berzējot, riekstus atbrīvo no miziņām. Šo procedūru var veikt arī ar rokām, grauzdētos riekstus berzējot plaukstās. Miziņām būtu viegli jāatdalās.

11
713

2 Komentāri

  1. Pingback: Pirkt veikalā vai gatavot pašiem? - Liene Gatavo

  2. Pingback: Mandeļu krēms - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.