Rabarberu BBQ mērce grila ēdieniem

Katru gadu es sevi nedaudz izaicinu atklāt ko vēl interesantu ir iespējams pagatavot, izmantojot ierastus produktus. Pavasarī/ vasaras sākumā mans izaicinājums ir rabarberi.

Eksperimentējot atklāju vēl viens veidu kā izmantot rabarberus, ne tikai kūkās un citos saldumos. Šī mērce lieliski papildinās jebkuru grilētas gaļas ēdienu. Ja esat pikantāku ēdienu cienītājs kā es, tad mērcei pievienojiet čili un Kajenas piparus, bet mērce garšos tikpat labi, ja taisīsiet maigāku versiju.

Pamēģiniet, kamēr rabarberu sezona vēl pilnā sparā!

Nepieciešams:

  • 200 g rabarberi (notīrīti un sagriezti gabaliņos)
  • 150 – 170 g medus
  • 180 ml sauss baltvīns
  • 60 ml balzamiko etiķis
  • 50 g sarkanais sīpols (aptuveni viens neliels sīpols). Var izmantot arī šalotes sīpolu
  • 1 – 2 ķilpoka daivas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. svaigi malti meltie pipari
  • ja vēlaties asāku (pikantāku) mērces versiju – 1/2 tējk. čili pārslas un 1/2 tējk. Kajenas piparus.
  1. Rabarberus, medu, vīnu un etiķi liek katlā un uz vidējas liesmas vāra, kamēr rabarberi ir izšķīduši (apmēram 5- 7 min). Tad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, vāra vēl apmēram 5 – 7 min līdz sīpoli un ķiploki ir mīksti.
  2. Noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Ar rokas blenderi visu sablendē viendabīgā masā. Tad liek atpakaļ uz uguns, pievieno garšvielas un vāra uz mazas uguns apmēram 10 min līdz masa ir sabiezējusi. Gatavs!
  3. Ja mērce paredzēta nedaudz ilgākai glabāšanai, tad to karstu liek tīrā burkā, atdzesē un liek glabāties ledusskapī.
11
252

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.