Nektarīnu un biezpiena kūka

Nektarīnus es parasti ēdu svaigus un kūkās līdz šim nebiju izmantojusi, taču izlēmu- kāpēc gan ne? Tāpēc tapa nektarīnu un biezpiena kūka. Šī nebūs kārtainā kūkā, kurā biezpiens ir atsevišķā kārtā, bet nektarīni vienkārši pa virsu. Biezpiens ir iecepts mīklā, kas to padara mitrāku un arī mazliet veselīgāku.

Ja nav pieejami nektarīni, tad tos var aizvietot arī ar persikiem vai aprikozēm.

Brīdinu, ka kūka nav salda, tāpēc ar pievienotā cukura daudzumu var variēt. Katrā ziņā kūkas ir vienkārši gatavojama un garda.

Nepieciešams:

  • 4 – 6 gab. nektarīni (apmēram 700 g)
  • 180 – 200 g biezpiens (vēlams irdens nevis blīvs un mitrs)
  • 3 olas
  • 120 – 150 g cukurs  Padoms! Ar 120 g cukura kūka nebūs ļoti salda, bet, ja grib saldāku, tad ieteiktu likt 150 g cukura.
  • 100 g sviests (izkausēts)
  • 200 g milti
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 – 2 ēd.k. brūnais cukurs mīklas pārkaisīšanai (bet nav obligāti)
  1. Biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru liek bļodā un ar kāta blenderi sablendē. Tad pieliek klāt olas un izkausētu (un nedaudz atdzesētu sviestu) – visus samaisa ar karoti.
  2. Citā traukā sajauc kopā izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Sajaukto masu pieber klāt iepriekš sagatavotajam šķidrajam maisījumam. Visu samaisa. Masā iemaisa nelielos (apmēram 2 x 2 cm) gabalos sagrieztu nektarīnu (es pieliku 1 vidēja izmēra nektarīnu). Masa sanāk diezgan bieza.
  3. Ņem 28 cm diametra cepamo formu (var ņemt gan metāla, gan arī stikla vai keramikas). Ja metāla forma, tad izklāj ar cepamo papīru un iesmērē ar taukvielām formas mals, bet, ja ņem stikla vai keramikas formu, tad ar taukvielām izsmērē visu formu.
  4. Sagatavotajā traukā ieliek mīklu un ar tīrām rokām to izlīdzina pa visu formu. Tad pa virsu liek tādas palielas nektarīnu daivas, tās nedaudz iespiežot sagatavotajā mīklā. Pārkaisa ar brūno cukuru, ja tādu izmanto.
  5. Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 C grādos un cep apmēram 30 – 40 min (ja metāla forma) vai kamēr kūkā iedurts kociņš ir sauss. Cepšanās laiks ir atkarīgs no izmantotās formas – metāla formā tā izcepsies ātrāk, tāpēc kūkas gatavību vajag pārbaudīt pēc pirmajām 20 – 25 min.
  6. Izņem ārā no krāsns, atdzesē un pirms pasniegšanas, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.
16

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.