Biezpiena kūka “Vulkāns”

Šīs kūkas sastāvā nav kaut kas karsti ugunīgs. Biezpiena kūka “Vulkāns” vizuāli nedaudz atgādina vulkānu – tumša zeme ar vulkāna krāteri. Absolūti miermīlīgs vulkāns.

Bet, ja mēs vienkāršojam – tā ir garšīga divkrāsu kūka ar biezpiena pildījumu. Lieliska alternatīva citām biezpiena kūkām, kas, iespējams, ir gatavota līdz šim. Lai jūs nemulsina garais sastāvdaļu saraksts, kūka tiešām ir vienkārši pagatavojama.

Nepieciešams (22 cm izmēra kūka):

Mīklai:

  • 200 g milti
  • 100 g skābais krējums
  • 150 ml piens
  • 2 olas
  • 150 g cukurs
  • 70 g sviests (izkausēts)
  • 1 ēd.k. kakao (ar kaudzi)
  • 1,5 tējk. cepamais pulveris (bez kaudzes)
  • šķipsna sāls
Pildījumam:
  • 300 g biezpiens (9%)
  • 120 g cukurs
  • 2 olas
  • 1 – 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 ēd.k. manna

Dekorēšanai: 50 g izkausēta tumšā šokolāde un nedaudz sakapātu, grauzdētu riekstu (es izmantoju mandeles).

  1.  Sākumā gatavo pildījumu. Bļodā vai virtuves kombainā liek visas pildījuma sastāvdaļas – biezpienu, cukuru, olas, vaniļas cukuru. Visu sablendē līdz masa viendabīga. Pievieno mannu un izmaisa. Atstāj, lai masa nedaudz piebriest.
  2. Mīklas gatavošana. Ar mikseri vai putojamo slotiņu kārtīgi saputo olas kopā ar cukuru un šķipsnu sāls, kamēr masa gaisīga. Pievieno skābo krējumu, pienu (abus istabas temperatūrā) un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno kakao, izsijātus miltus, cepamo pulveri un vēlreiz visu samaisa. Masa būs diezgan šķidra!
  3. Ar cepamo papīru izklāj 22 cm diametra formu (man bija metāla forma ar noņemamām malām) tā, lai tas pilnībā nosegtu formas pamatni. Ja tā nebūs, tad mīkla tecēs ārā no formas.
  4. Ar cepamo papīru izklātajā formā ielej iekšā mīklu. Tad lēnām un uzmanīgi mīklas centrā ielej pildījuma masu. Mīklu vairāk neaiztiek, nelīdzina un nekrata.
  5. Cep 180 C grādos iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 35 – 45 min vai kamēr koka iesmiņš, iedurts mīklā, ir sauss.
  6. Kad kūka gatava, to atstāj cepamajā formā un pilnībā atdzesē. Ja vēlas, tad kūku var pārslacīt ar kausētu šokolādi un pārbērt ar sakapātiem riekstiem.
5
201

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.