Zaļo zirnīšu zupa

Kad virtuvē gribās pagatavot kādu košu ēdienu, iesaku pamēģināt šo – zaļo zirnīšu zupa. Skaisti zaļa, sātīga un viegli pagatavojama. To var gatavot kā no svaigiem, tā arī saldētiem zaļajiem zirnīšiem, atkarībā no produktu pieejamību sezonā. Es gan biežāk gatavoju no saldētiem, jo svaigie parasti apēdas tāpat vien un līdz gatavošanai netiek.

Lai zupa būtu sātīgāka, tai pievieno kausēto sieru, saldo krējumu vai kokosriekstu pienu – tātad to ir ārkārtīgi viegli pielāgot katra ēšanas paradumiem. Bet var arī neko nepievienot un iztikt tāpat.

Nepieciešams (3 – 4 porcijas):

  • 400 – 500 g svaigi vai saldēti zaļie zirnīši
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 – 3 ķiploka daiviņas
  • 1 – 1,5 litrs dārzeņu buljons (bet var arī pievienot arī ūdeni)
  • 200 g kausētais siers VAI  200 ml saldais krējums VAI 200 ml kokosriekstu piens (var arī nelikt klāt neko)
  • šķipsna sāls (vai pēc garšas)
  • zaļumi un čili pārslas dekorēšanai
  • olīveļļa – cepšanai
  1. Katlā ielej nedaudz eļļas un uz nelielas uguns apcep vidēji smalki sagrieztus sīpolus (apmēram 5 min). Kad tie gandrīz mīksti, tad pieliek smalki sagrieztus ķiplokus un ātri apcep (apmēram 30 sek).
  2. Pielej klāt siltu buljonu (vai ūdeni), pieber klāt zaļos zirnīšus (atkausē, ja lietojat saldētus) un vāra apmēram 25 – 30 minūtes vai kamēr zirnīši kļūst mīksti.

    Ja plānojat zupai pievienot kausēto sieru, tad buljons vai ūdens būs nepieciešams nedaudz vairāk nekā tad, ja izmantosiet saldo krējumu vai kokosriekstu pienu.

  3. Katlu noņem no uguns un ar kāta blenderi sablendē zupu, līdz tā ir viendabīga. Pieliek klāt kausēto sieru/ saldo krējumu / kokosriekstu pienu, vēl mazliet sablendē, tad liek vēlreiz uz uguns un nedaudz uzvāra.  Pieliek sāli un samaisa.
  4. Ja zupu vēlas nedaudz šķidrāku, tad pievieno vēl mazliet silta buljona vai ūdens.
12
1 637

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.