Amaretti cepumi (bez miltiem)

Amaretti cepumi ir mandeļu cepumi, kas tiek gatavoti no mandeļu miltiem (loģiski), līdz ar to šos cepumus var ēst arī tie, kuri uzturā nelieto kviešu miltus. Šie cepumi garšo pēc marcipāna, jo, pateicoties mandelēm un Amaretto liķierim, cepumiem ir marcipāna garša, kas nav nekāds pārsteigums, jo marcipāns tiek gatavots no mandelēm.

Cepumi ir cieti un un kraukšķīgi no ārpuses, bet iekšpusē – mīksti. Ja garšo tieši šādas konsistences cepumi, tad šie ir obligāti jāpamēģina izcept.

Nepieciešams (sanāk  30 gab.):

  • 3 lielu olu baltumi
  • 280 g mandeļu milti
  • 180 g cukurs
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts (es pievienoju pašas gatavoto)
  • 1 – 2 ēd.k. Ameretto liķieris (oriģinālajā receptē tiek likts mandeļu ekstrakts. Ja jums tāds ir, tad liķiera vietā var likt 2 tējk. mandeļu ekstrakta)
  • 50 – 60 g pūdercukurs cepumu apviļāšanai
  • šķipsna sāls
  1. Mandeļu miltus un cukuru sajauc kopā.
  2. Olu baltumu saputo stingrās putās (pieliek šķipsnu sāls pirms putošanas). Pieliek sajauktos mandeļu miltus ar cukuru un vaniļas ekstraktu. Visu lēnām samaisa, tad pieliek Amaretto liķieri un visu vēlreiz uzmanīgi samaisa, līdz veidojas bieza, diezgan stingra un nedaudz lipīga masa.
  3. Ņem mīklu (daudzums – 1 tējk.) un ar rokām veido/ rullē nelielas, apmēram valrieksta lieluma bumbiņas. Kārtīgi un dāsni apviļā pūdercukurā, kas iebērts bļodiņā (jo tā būs visērtāk). Liek uz plāts un ar roku nedaudz saplacina. Cepumi cepoties pavisam nedaudz izplūdīs, tāpēc vēlams starp tiem atstāt pietiekami daudz vietas. Tā kā cepumi ir diezgan mitri, tad, iespējams, pirms likšanas cepeškrāsnī šķitīs, ka pūdercukurs ir sasūcies mīklā, tad var ātri apviļāt visus cepumus pūdercukurā vēlreiz.
  4. Cep 170C grādos apmēram 15 min vai kamēr cepumi gaiši brūni. Cepumi būs mīksti, ar viegli kraukšķīgu garoziņu.

    Ja grib mazliet stingrākus un cietākus cepumus, tad cep 20 – 25 min. (galvenais skatīties, lai nepaliek pārāk brūni 🙂 )

  5. Cepumus ņem ārā no krāsns un uz cepamās plāts atpūtina jeb ļauj atdzist un ar rokām neaiztiek apmēram 5 min, tad ņem nost, liek lēzenā trauciņā vienu blakus otram un pilnībā atdzesē.
5
3 910

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.