Saldēti banāni šokolādē

Es rakstu banāni šokolādē, bet manā prātā tas ir banānu saldējums šokolādē, jo pēc formas tas atgādina saldējumu uz kociņa, bet pēc garšas – slaveno nice cream jeb saldētu banānu saldējumu, ko ēd tie, kas uzturā nelieto piena produktus. Sasaldēts banāns vispār ir maģiska lieta, ko atklāju jau krietni sen. Jau manis minētais nice cream jeb saldētu banānu krēms un tagad arī šis brīnums.

Lai pagatavotu saldēto banānu krēmu ir vajadzīgs gana jaudīgs blenderis (jo es jau vienu savu blenderi esmu šādā veidā piebeigusi…), bet lai pagatavotu banānu šādā veidā, nekādi īpaši gadžeti nav nepieciešami, tik vien kā saldētava un plīts, uz kuras izkausēt šokolādi.

Tas ir tik vienkārši pagatavojams, ka var pavisam droši tos pagatavot kopā ar bērniem. Katrā ziņā manā saldētavā tagad gana bieži ir atrodams šāds deserts un noteikti vasarā būs atrodams vēl biežāk.

Nepieciešams:

  • 3 – 4 banāni (gatavi, bet stingri)
  • 100 g tumšā šokolāde
  • 2 – 3 ēd.k. (vai nedaudz vairāk) saldais krējums vai kokosriekstu eļļa
  • dekorācijas – smalcināti rieksti, žāvētas ogas, kokosriekstu skaidiņas utml.
  • saldējuma kociņi
  1. Banānus nomizo, pārgriež uz pusēm un iesprauž saldējuma kociņu apmēram līdz vidum.
  2. Liek uz lēzena šķīvja vai paplātes saldētavā uz vismaz 1 – 2 stundas, lai kārtīgi sasalst (es mēdzu tos atstāt saldētava pa nakti).
  3. Kad banāni jau gandrīz sasaluši, tad kausē šokolādi. Karstā tvaika peldē (metāla vai karstumizturīgā stikla bļodā, kas uzlikta virs katliņa, kurā vārās ūdens) izkausē šokolādi. Karstai šokolādei  pievieno kokosriekstu eļļu un visu samaisa. Masai jābūt diezgan šķidrai, tāpēc pievieno tik daudz kokosriekstu eļļu vai sviestu, lai tas tā būtu.
  4. Ņem no saldētavas ārā banānus un mērcē izkausētajā šokolādē. Ja nepieciešams, nedaudz piepalīdz ar karoti, šokolādi uzlejot virsū banānam.

    Tā kā šokolāde sacietē gandrīz zibenīgi, tad, ja gribat uzlikt dekorus, tad tos ātri ber virsū, kamēr šokolāde uz banāna vēl ir šķidra.

  5. Sagatavotos banānus liek uz cepamā papīra, lai tie pilnībā sacietē.
  6. Ēd uzreiz vai liek un glabā saldētavā, kamēr rodas vēlme pēc kāda kāruma 🙂
9
555

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.