Cukīni nūdeles ar sieru

Cukīni nūdeles ar sieru ir ārkārtīgi vienkārši pagatavojams un arī veselīgs dārzeņu ēdiens. Par nūdelēm tās sauc tāpēc, ka tās vizuāli atgādina klasiskas nūdeles vai spageti. Pēdējā laikā esmu “uzsēdusies” uz cukīni nūdelēm, jo tās ir manas ātrās vakariņas vai pusdienas. Tās tiešām ir pagatavojamas maksimums 10 minūšu laikā.

Vienīgais nosacījums, lai šādas nūdeles pagatavotu, ir mizojamais rīks. Tas ir atrodams virtuves piederumu veikalos, tirgū un arī internetā, kur to var atrast ar nosaukumu žuljēna mizotājs. Man ir tāds pavisam vienkāršs mizotājs, bet veikalos ir atrodami vēl visādi citi gadžeti, kas noderēs tad, kad nūdeles jātaisa krietni lielam cilvēku pulkam.

Cukīni nūdeles var papildināt ar tādā pašā veidā sarīvētiem burkāniem, kā arī pievienot dažādas garšvielas, pesto, sieru, sezama sēklas. Īsāk sakot – fantāzijai nav robežu! Tāpēc receptē vairākas reizes ir minēta frāze – nav obligāti 🙂

Nepieciešams:

  • 1 – 2 vidēji cukīni
  • 2 ķiploka daiviņas (nav obligāti)
  • 1 ēd.k. ar kaudzi bazilika pesto (var likt arī citu zaļumu pesto)
  • nedaudz olīveļļa un sviests cepšanai
  • 50 – 100 g fetas siers (vai jebkurš cits siers, piemēram, kazas siers, cits svaigais siers, parmezāna siers – uz smalkas rīves sarīvēts)
  • šķipsna sāls un pipari
  • 1 tējk. Sriračas mērce vai šķipsna čili pārslas (ja gribās asāku ēdienu, bet nav obligāti)
  1. Cukīni sasmalcina ar mizotāju garās strēmelēs, kas atgādina nūdeles. Tad uz pannas sakarsētā eļļā liek sīki sasmalcinātus ķiplokus (ja lieto), apcep apmēram 30 sekundes un pannā liek klāt sasmalcinātos cukīni. Visu samaisa un ik pa laikam apmaisot, cep kādas 3 – 5 minūtes, kamēr cukīni kļūst nedaudz mīkstāki. Pieliek klāt garšvielas un pesto un visu samaisa. Ja gribas asāku, tad liek arī Sriračas mērci vai čili pārslas.
  2. Gataviem cukīni nav jābūt pavisam mīkstiem. Man personīgi vislabāk garšo, ja tie ir vēl nedaudz kraukšķīgi kā teiktu par pastas vārīšanu – al dente.
  3. Liek šķīvī un pārkaisa ar sieru. Gatavs! Tieši tik vienkārši tas ir. Ēd tāpat vai arī kā piedevu gaļas vai zivs ēdieniem.
10
1 472

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.