Sulīgs, aromātisks un gards ķirbju kēkss skaisti dzeltenā krāsā. Lūk, vēl viens veids veids kā izmantot ķirbi. Un kas nav mazsvarīgi – ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojams. Kēksā pievienotās garšvielas mazliet atgādina Ziemassvētkus. Ja nu kādam tāds garšvielu salikums šķiet, ka būs pa stipru, tad garšvielu apjomu var samazināt uz pusi.
Informācija ķirbju neēdājiem – ķirbja garša nav jūtama. Manuprāt, nav jūtama, bet testējusi uz tiem, kas ar ķirbi ir uz “Jūs”, vēl neesmu 🙂
Nepieciešams:
- 300 g milti
- 280 g ķirbju biezenis (to var iegūt šādi: svaigu ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī kamēr mīksts. Pēc tam sablendē)
- 180 g brūnais cukurs (es liku 90 g balto cukuru un 90 g brūno cukuru)
- 140 ml olīveļļa vai izkausēts sviests (var likt arī izkausētu kokosriekstu eļļu)
- 3 vidējas vai 2 lielas olas
- 4 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. kanēlis
- malts ingvers, muskatrieksts, krustnagliņas – no katra pa 1/2 tējk.
- 1/4 tējk. sāls
- glazūrai – kausēta tumšā šokolāde
- Papildus mīklai varat pievienot apmēram 50 g mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi un/ vai riekstus vai žāvētus augļus.
- Bļodā liek izsijātus miltus, kurus samaisa ar garšvielām un cepamo pulveri. Citā bļodā saputo olas ar cukuru pāris minūtes, tad pievieno eļļu (vai sviestu) un ķirbju biezeni. Visu saputo ar mikseri vai putojamo slotiņu. Šķidro masu pievieno sausajām sastāvdaļām un visu samaisa līdz masa vienmērīga. Šajā brīdī var pievienot šokolādi, riekstus vai žāvētus augļus.
- Liek ietaukotā veidnē (man bija 23 cm diametra kēksa forma ar caurumu vidū) un cep 180C grādos 30 – 40 min, kamēr keksā iedurot koka iesmiņu, tas ir sauss.
- Kad kēkss gatavs, to formā atdzesē apmēram 10 min. Tad izņem no formas un ļauj pilnībā atdzist. Ja vēlas, var dekorēt ar kausētas šokolādes glazūru.
4 465
Paldies! Kēkss izdevās ideāli perfekts. Šoreiz nepieliku riekstus, bet valrieksti te iederētos lieliski. Noteikti cepšu vēl!
Milzīgs paldies par labo atsauksmi 🙂 Liels prieks, ka kēkss izdevās un garšoja
Liels liels paldies par superigakā ķirbju kēksarecepti🤗🤤
Milzīgs prieks to dzirdēt 🙂 Un prieks, ka garšo!
Ļoti gardi sanāca! Es pieliku klāt saldētas ogas – ķiršus, upenes un jāņogas! Paldies par superīgu recepti!
Ai, kāds prieks dzirdēt, ka garšo 🙂
Pingback: Kā pagatavot ķirbju biezeni? - Liene Gatavo
Kēks sanāk ideāls un ļoti garšīgs.Paldies par recepti!!!Cepu jau kuro reizi.
Šis ļoti silda manu sirdi! 🙂 Paldies!