Apelsīnu kēkss ar glazūru

Lai arī kēksus mēdzu uzcept biežāk nekā to receptes parādās blogā, tad nu šo kļūdu labojot, piedāvāju jums  pamēģināt izcept aromātisku apelsīnu kēksu ar glazūru.

Esmu to cepusi jau vairākas reizes un tas ir novērtēts kā varen gards. Un kas nav mazsvarīgi – pats pagatavošanas process ir gana vienkāršs.
Kēksam pievienotās dzērvenes patīkami kontrastē ar saldo kēksa pamatmasu. Dzērveņu vietā droši var likt arī citas ogas, piemēram, es liku brūklenes. Ērti paņemams līdzi pavasara piknikos. Labu apetīti!

Nepieciešams:

  • 190 g milti
  • 200 g cukurs
  • 1 vidēja izmēra apelsīna miza + 1 ēd.k. svaigi spiesta apelsīnu sula (no šī paša apelsīna)
  • 180 ml paniņas
  • 120 ml olīveļļa (var izmantot arī rapšu eļļu)
  • 2 lielas olas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  •  100 g svaigas dzērvenes (vai brūklenes)
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts

Glazūrai: 100 g pūdercukurs, 2 – 4 ēd.k. svaigi spiesta apelsīnu sula

  1. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Atsevišķā bļodā liek cukuru, uz smalkas rīves rīvēto apelsīnu mizu (pirms tam mizu kārtīgi nomazgā karstā ūdenī!) un ar pirkstiem saberž līdz masa vienmērīga. Pievieno miltu masai un visu samaisa.
  2. Sakuļ olas, paniņas, eļļu, apelsīnu sulu un vaniļas ekstraktu. Šo šķidro masu pievieno sausajām sastāvdaļām un visu samaisa. Pievieno dzērvenes (vai brūklenes) un visu vēlreiz samaisa. Mīkla sanāk diezgan šķidra.
  3. Liek ietaukotā kantainā keksa veidnē (22 x 12 cm) un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175C grādos 40 – 50 min vai kamēr kēksa vidū iedurtais kociņš ir sauss.  Ja kēksa virsma kļūst pārāk brūna, pārliek pāri foliju (manā krāsnī es foliju uzliku pēc aptuveni 15 – 20 min no cepšanās sākuma).
  4. Kamēr cepas kēkss, sagatavo glazūru – pūdercukuru PAMAZĀM liekot klāt apelsīnu sulu un maisot, līdz masa vijīga un ne pārāk šķidra.
  5. Kad kēkss gatavs, vismaz 15 min ļauj tam formā atpūsties. Tad izņem ārā un ļauj pilnībā atdzist.
  6. Kamēr kēkss vēl nedaudz silts, var pārliet pāri 1/3 no sagatavotās glazūras (tā iesūksies kēksā un tas būs mitrāks). Pārējo lej virsū, kad kēkss atdzisis.
  7. Ja vēlas, lai glazūra neiesūcas kēksā un tā ir biezākā kārtā, tad visu glazūru liek tikai tad, kad kēkss PILNĪBĀ atdzisis.
10
993

4 Komentāri

  1. ieva 28/10/2018 at 14:42

    Ļooooti garšīgs!Paldies❤️

    Atbildēt
  2. ieva 18/12/2018 at 17:59

    Super!Paldies ❤️

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.