Burkānu kēkss (no zirņu miltiem)

Sākam jauno 2012.gadu ar kaut ko saldu, bet veselīgu! Šis, lūk, ir tāds burkānu kēkss, kas ir piemērots visiem- gan veģetāriešiem, gan vegāniem, gan tiem, kuri vienkārši ir izlēmuši uzturā nelietot olas un/ vai kviešu miltus. Kā ir ar glutēna klātesamību, 100% neesmu pārliecināta, internetā nevarēju atrast šādu informāciju. Ja kāds zin, būtu ļoti pateicīga, ja kāds pateiktu.

Un jā- zirņu miltus var iegādāties veikalā Graudaspēks. Katrā ziņā- ir vērts pamēģināt!

Nepieciešams:

  • 500- 600 g smalki sarīvētu burkānu
  • 300 g zirņu milti
  • 200-250 g brūnā cukura
  • 200 ml eļļas
  • 150 ml apelsīna sulas
  • 2 tējk. kanēļa
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. sodas
  • 150 g valrieksti
  • 100 g sasmalcinātas aprikozes
  1. Sajauc sausās sastāvdaļas (milti, cukurs, kanēlis, soda, cepamais pulveris, sāls). Pievieno sasmalcinātus riekstus un aprikozes. Citā traukā eļļu samaisa ar apelsīnu sulu un smalki rīvētiem burkāniem. Tam pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu.
  2. Kēksa veidni (man bija  taisnstūra 28 x 15 cm )  ietauko. Mīklu liek veidnē (man mīkla sanāca samērā bieza) un 180 grādos cep līdz gatavs, 1 stundu un vēl mazliet. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja iedurot kēksā, tas ir sauss, tad kēkss ir gatavs.

* recepte aizgūta kādā no interneta ēdienu blogiem, ar nelieliem manis uzlabojumiem
burkanu kekss

1
13

6 Komentāri

  1. ieva 29/12/2017 at 09:41

    Superr recepte,paldies.Es lieku vairàk aprikozes un dalu mīklu 2 daļàs-super-divi keksi sanàk.

    Atbildēt
    1. lienegatavo 29/12/2017 at 17:14

      Paldies par atsauksmi. Un man liels prieks, ka sanāca un garšo! 🙂

      Atbildēt
  2. ieva 24/09/2018 at 09:12

    Ļoti gards.

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *