Turku zirņu karijs

Tiem, kam garšo Austrumu ēdieni, zina, kas ir karijs (šajā gadījumā es nedomāju garšvielu, bet gan garšvielām bagātu mērci). Lai arī pagaidām neesmu bijusi nevienā no Austrumu valstīm, tad par ēdiena autentiskumu negalvoju. Taču Rīgā ir dažas vietas, kur, manuprāt, var nobaudīt gana autentisku kariju dažādās pikantuma jeb asuma pakāpēs. Tad nu garšas ziņā ņēmu vērā tur nobaudīto.

Ja līdz šim pārsvarā esat ēduši vistas kariju vai arī ar gaļu esat uz “Jūs”, tad dažādot savu ēdienkarti, pamēģiniet kariju ar turku zirņiem. Ļoti aromātiski, pikanti un garšīgi!

Nepieciešams:

  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 400 g svaigi tomāti vai arī 400 g bundža gabaliņos sasmalcinātu tomātu
  • 350 – 400 ml kokosriekstu piens
  •  300 – 350 g konservēti vai vārīti turku zirņi
  • 1 – 2 ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • 2 ķiploku daiviņas (man bija diezgan lielas)
  • 1 – 1,5 ēd.k. garam masala garšviela
  • 1 tējk. karijs
  • piestā saberztas vai kā citādi sasmalcinātas kumīna sēklas – šķipsna
  • 1 neliels laims (ar citronu nevar aizstāt!)
  • sāls un pipari pēc garšas
  1. Pannā izkausē kokosriekstu eļļu. Uz vidējas uguns tajā sautē smalki sagrieztu sīpolu un tomātus apmēram 10 min, kamēr sīpoli ir mīksti un tomātu šķidrums reducējies.
  2. Tad pievieno turku zirņus, ķiplokspiedē sasmalcinātus vai sīki sakapātus ķiplokus, garam masala, kariju un kumīnu. Visu samaisa. Tad pievieno kokosriekstu pienu un vēlreiz visu samaisa. Ļauj, lai karijs sāk vārīties un tad uz mazas uguns sautē vēl kādas 10 – 15 min. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
  3. Noņem no uguns, pievieno laima sulu un visu samaisa. Pasniedz ar rīsiem.
7
15

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *