Ķirbju salāti ar apelsīniem un rozīnēm

Ķirbju salāti ar apelsīniem un rozīnēm ir vienkārši un ļoti veselīgi salāti un viesībās tā ir laba alternatīva dažādiem citiem- jau ierastiem salātiem. Vienīgais, ir nepieciešams laiks, lai tur esošās garšas savā starpā “savilktos”.

Šī recepte ir manā krājumā kopš vidusskolas laikiem pateicoties bijušajai klasesbiedrenei un viņas vecmammai. Es joprojām tos ik pa laikam pagatavoju, jo man ļoti garšo ķirbji visdažādākajos veidos.

Vienīgais, ko gribētu ieteikt ir- izvēlēties kādu saldākas šķirnes ķirbi, lai salātiem nebūtu jāpievieno cukurs. Bet godīgi sakot, ja man pat kādreiz gadās ne tik salds ķirbis, es arī tad nepievienoju cukuru, jo man pietiek ar apelsīnu un rozīņu saldumu.

Nepieciešams:

  •  1 kg nomizots svaigs ķirbis
  • 2 lieli apelsīni (nomizoti un sagriezti gabaliņos)
  • apmēram 50 g rozīnes (var vairāk, ja vēlas)
  • 1- 2 tējk. kanēlis
  • cukurs pēc garšas (ja liekas, ka nav pietiekami salds)
  1. Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Liek bļodā. Pievieno sagriezto apelsīnu. Griežot apelsīnus, arī radušos sulu pievieno salātiem. Tad pieliek nomazgātas rozīnes un kanēli.
  2. Visu samaisa un liek savilkties vismaz uz pāris stundām vai labāk- uz nakti, jo tad rozīnes savelkas ar apelsīnu sulu, piebriest un salāti ir daudz garšīgāki. Redz, cik tas ir vienkārši!:)

Padoms! Ja salātu gatavošanas laikā liekas, ka vajag vairāk apelsīnus vai vairāk rozīnes, kanēli, droši eksperimentējiet, lai atrastu savām garšas kārpiņām piemērotus salātus

6
278

3 Komentāri

  1. Agnese 30/10/2012 at 20:05

    Sandras vecmammas recepte:)

    Atbildēt
  2. lienegatavo 30/10/2012 at 20:08

    Aha 🙂 redz kā atcerējies. Labas lietas nedrikst aizmirst!

    Atbildēt
  3. Agnese 31/10/2012 at 15:55

    es pati tos ik pa brīdim taisu!

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.