Šogad ingvera sīrups (recepte šeit) tika gatavots īpaši šai vajadzībai- piparkūkām. Tad nu tapa piparkūkas ar ingvera sīrupu. Pamatā tā ir klasiska piparkūku recepti, ar nelieliem maniem papildinājumiem, kurus izmēģināju jau pagājušo gadu.
Ingvera sīrups piparkūkām dod tādu nelielu pikantumu un man ļoti garšo.
Nepieciešams:
- 200 g iesala ekstrakts
- 2-3 ēd.k. medus
- 50 ml cukura sīrups (pats var pagatavot to šādi: katliņā savāra 1 daļu ūdens, 2 daļas cukura)
- 3-4 ēd.k. ingvera sīrups
- 200 g sviests
- 1 ola
- 600 g kviešu milti
- 3 ēd.k. piparkūku garšvielas
- Sviestu, cukuru un iesalu liek katlā uzkarsē līdz viss izkusis. Verdošā masā iemaisa pusi miltu, kārtīgi izmaisa. Mīklu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad pievieno olu, atlikušos miltus un garšvielas. Mīklu mīca, līdz tā ir kļuvusi spīdīga un gluda.
- Liek pārtikas plēvē vismaz uz 1 diennakti ledusskapī, bet labāk ilgāk.
- Veido no mīklas izvēlētās formas piparkūkas un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos apmēram 10 – 15 min gaiši brūnas.
- Ņem ārā no krāsns un nedaudz atdzesē, jo sākumā tās varbūt vēl nedaudz mīkstas.
167
Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo