Ingvera sīrups

Ingvera sīrupu var iegādāties specializētajos garšvielu veikalos, bet var pagatavot arī mājās. Pielietojuma spektrs gana plašs- var likt augļu salātos, pievienot piparkūku mīklai, gan arī izmantot kā salātu mērci (ingvera sīrups + baltvīna etiķis) un gatavojot kokteiļus.

Informācijai! Veikalā nopērkamais sīrups ir maigāks. Paštaisītais sanāk diezgan stiprs un ar izteiktu ingvera garšu.

Nepieciešams:

  • 15 cm svaigs ingvers (ja grib maigāku, tad ņem mazāk)
  • 500 g cukurs
  • 400- 500 ml ūdens
  1. Ingvera sakni nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek katlā, ber klāt cukuru, pielej ūdeni un vāra apmēram 1 stundu. Atdzesē un lai garša būtu intensīvāka, atstāj ledusskapī uz kādām 8 stundām (vai uz nakti) ievilkties.
  2. Pēc tam izņem ingvera gabaliņus (kurus nemet ārā, bet var izkaltēt un lietot kā piedevu pie tējas) un sīrupu salej burkā vai pudelē. Ingvera sīrups ir gatavs!
  3. Glabā tumšā un vēsā vietā, piemēram, ledusskapī.
2
55

3 Komentāri

  1. Pingback: Vistas, avokado un persiku salāti | liene gatavo

  2. Pingback: Piparkūkas ar ingvera sīrupu - Liene Gatavo

  3. Pingback: Vistas, avokado un persiku salāti - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.