Apelsīnu sulā sautēti kāposti

Sākam pamazām gatavoties Ziemassvētkiem! Tiem, kas meklē kaut ko savādāku nekā tradicionālās svētku garšas, piedāvāju citādāk sagatavotus kāpostus. Tātad – apelsīnu sulā sautēti kāposti. Apelsīna sula šādi gatavotiem kāpostiem piešķir patīkami saldskābu garš, tāpēc nevajag pievienot cukuru, kā to dara klasiskās sautētu kāpostu receptēs.

Es izmantoju skābētus kāpostus, bet esmu mēģinājusi šo pašu recepti gatavot arī ar svaigiem kāpostiem – garšas nianses mazliet mainās, bet tāpat ir garšīgi, turklāt- vienkārši pagatavojami.

Nepieciešams:

  • 1 kg skābēti kāposti
  • 500 – 700 ml apelsīnu sula
  • 3-4 ēd.k brūnais cukurs
  • 1 apelsīna sula (ja lieto veikalā pirkto aplesīnu sulu no pakas)
  • garšvielas, pāris daiviņas ķiploki, neliels sīpols (ja vēlas)
  • 1 lauru lapa, smaržigie pipari (graudos)
  1. Kāpostus ieliek katliņā, pielej apelsīnu sulu un sautē uz lēnas uguns, ik pa laikam pamaisot nepilnu stundu. Ja nepieciešams, pielej vēl sulu.
  2. Kad kāposti gandrīz gatavi, pieber cukuru, pieliek lauru lapu, graudu piparus, svaigi spiestu apelsīnu sulu (ja nepieciešams). Vēl mazliet pasautē līdz pilnībā gatavs.
  3. Ja vēlas, kāpostiem var pievienot iepriekš viegli apceptus sīpolus vai/ un ķiplokus, kurus pievieno kāpostiem vārīšanās perioda vidū. Visu samaisa un ceļ galdā. Tas arī viss!
5
896

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.