Ziemassvētku iedvesmota, gribēju pagatavot kaut ko no tādiem produktiem, ar kuriem asociējas šie svētki. Kas gan tie būtu? Protams, tie ir mandarīni! Tā tapa mandarīnu ievārījums. Noderēs arī gadījumā, kad svaigus mandarīnus vairs nevar ieēst 🙂 Lai iegūtu specifiski rūgteno citrusaugļu garšu, var pievienot vairāk mandarīnu mizas – bet tā jau gaumes lieta.
Šī gada eksperiments, kuru gatavoju pirmo reizi. Noteikti gatavošu vēl!
Nepieciešams:
- 1 kg mandarīni
- apmēram 700 – 800 g cukurs (var likt vairāk)
- nedaudz ūdens
- Kārtīgi nomazgā un nomizo mandarīnus. Sadala daiviņās, daiviņas pārgriež uz pusēm. Liek visu katlā (+ 2 mandarīnu mizas), pielej apmēram 3-4 ēdamkarotes ūdens un mazliet (apmēram 5 min) pavāra, tad pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns, kamēr mandarīni izšķīduši un ievārījums gatavs- t.i. vāra nepilnu stundu.
- Izņem mandarīnu mizas (ja ievārījumu grib mazliet rūgtenu, tad mizas neņem ārā, bet sablenderē kopā ar visu augļu masu) un sēklas (ja tādas ir). Masu izberž caur rupju sietu vai arī sablenderē, tad masu liek atpakaļ katlā un vēl nedaudz uzvāra.
- Lej sterilizētās burkās, aizvāko, atdzesē un liek glabāties vēsā, tumšā vietā, vēlams ledusskapī
900
Izskatās garšīgi! 🙂
Lasot pilnīgi iesitās kolosālā mandarīnu/ziemassvētku smarža!
Pingback: Ķirbju sēklu cepumi « liene gatavo
Pingback: Ķirbju sēklu cepumi - Liene Gatavo
Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo