Austiņas ar āboliem

Absolūti elementāri pagatavojami gardumi, it īpaši tad, ja kārtaino mīklu pērk veikalā. Mūsu mājās austiņas parasti pazūd rekordātrumā- tā, ka vienmēr prasa izcep papildus porciju!

Var cept klasiskās austiņas- ar cukuru un kanēli, ko esmu arī darījusi, bet šoreiz radās vēlme mazliet eksperimentēt. Un rezultāts- lielisks! Ar āboliem austiņas sanāk mazliet mīkstākas nekā klasiskās.

Nepieciešams:

  • 500 g saldēta kārtainā mīkla* (bezrauga)
  • 1 tējk. kanēlis
  • 6 ēd.k. cukurs
  • 2 ēd.k. ābolu biezenis bez cukura (ja liek ievārījumu vai biezeni ar cukuru, tad cukura daudzumu samazināt)
  1. Kārtaino mīklu atlaidina. Sajauc atsevišķā traukā kanēli ar cukuru. Ņem vienu mīklas plāksni, izrullē mazliet. Pārkaisa ar cukura- kanēļa maisījumu un vēlreiz viegli rullējot it kā ierullē cukuru un kanēli mīklā. Pagriež mīklu otrādi un dara tāpat kā rakstīts iepriekš- cukura maisījums + ierullēšana mīklā.
  2. Austiņu veidošana. Mīklu pārziež ļoti plānā kārtiņā ar nepilnu ēdamkaroti ābolu biezeņa. Mīklas garākās malas loka uz iekšu vienu otrai pretī līdz tās satiekas. Parasti sanāk no abām pusēm nolocīt 3 reizes, ik reizi aptuveni 3 cm. Pie katra locījuma, mīklu pārkaisa ar cukura/kanēļa maisījumu un ar mīklas rulli nedaudz ierullē to mīklā. Tad savieno abus locījumus un vēlreiz pārkaisa ar cukura maisījumu+ ierullē to mīklā.
  3. Izveidojušos mīklas ruleti sagriež aptuveni 1- 1,5 cm gabaliņos un liek ledusskapī 15 min atpūsties. Pēc tam kārto uz cepešpannas diezgan lielā attālumā (aptuveni 5 cm vai vairāk) vienu no otras, jo cepšanās laikā tās izpletīsies.
  4. Cep 180 grādos, kamēr ir gaiši brūnas, aptuveni 10-15 min.

* es izmantoju Tešlas kārtaino mīklu zilajā iepakojumā, kurā ir 2 lielas mīklas plāksnes (katra pa 250 g), kas manuprāt ir ļoti ērti, gatavojot tieši austiņas.

5
342

1 Komentārs

  1. Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.