Sāļās austiņas ar zilo sieru un karamelizētiem sīpoliem

Cepumi “Austiņas” var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Lūk, viens interesants variants – ar zilo sieru un karamelizētiem sīpoliem. Ļoti garda un ātri pagatavojama uzkoda viesībām. Ja vien ledusskapī ir saldēta kārtainā mīkla, tad sāļo austiņu (un ne tikai sāļo) pagatavošana ir ļori ātra.

Ja negaršo zilais siers, tad var mēģināt ar kādu citu, labi kūstošu sieru.

*recepte tapusi sadarbībā ar Castello sieriem

Nepieciešams:

  • 500 g kārtainā mīkla (vēlams bezrauga)
  • apmēram 100 g ciets zilais siers
    Karamelizētiem sīpoliem:
  • 350 g sarkanie sīpoli
  • 100 ml ābolu etiķis
  • 60 – 80 g gaišais vai tumšais muskvado cukurs
  • Eļļa- cepšanai
  • Sāls, pipari- pēc garšas
  1. Sākumā sagatavo karamelizētos sīpolus (tos var sagatavot arī iepriekšējā dienā). Uz karstas pannas (vidēja liesma) apcep plānās šķēlītēs sagrieztus sīpolus. Cep ik pa laikam maisot, līdz tie kļūst caurspīdīgi (jāuzmanās, lai nepaliek brūni!) Pieliek garšvielas, samaisa, samazina liesmu, pievieno etiķi, izmaisa un pievieno cukuru. Turpina sautēt uz vidējas uguns apmēram 15- 20 min, līdz masa kļūst biezāka. Ņem nost no pannas un atdzesē.
  2. Austiņu veidošana.  Izrullē mīklu salīdzinoši plāni taisnstūra formā. Es parasti esošo mīklas daudzumu sadalu 2 daļās. Sīpolus plānā kārtā (aptuveni 2 ēd.k.) vienmērīgi liek uz kārtainās mīklas plāksnes (no minētā sīpolu daudzuma mazliet paliks pāri). Sieru vienmērīgi sadrupina pār sīpoliem. Mīklas garākās malas loka uz iekšu vienu otrai pretī līdz tās satiekas. Parasti sanāk no abām pusēm nolocīt 3 reizes, ik reizi aptuveni 3 cm.
  3. Izveidojušos mīklas ruleti mazliet saplacina, tad sagriež aptuveni 1,5- 2 cm gabaliņos un liek ledusskapī vismaz 15- 20 min atpūsties. Pēc tam kārto uz cepešpannas diezgan lielā attālumā (aptuveni 5 cm vai vairāk) vienu no otras, jo cepšanās laikā tās izpletīsies.
  4. Cep 180 grādos, kamēr ir gaiši brūnas, aptuveni 10-15 min.
    austinas
6
186

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.