Cepts kamambērs ar sīrupā sautētiem bumbieriem

Cepts kamambērs ir ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda, kad ierodas negaidīti viesi un kas dažkārt var noderēt kā salīdzinoši vieglas vakariņas.

Šādi pagatavotam siers lieliski garšos kopā ne tikai ar bumbieriem, bet arī ar dažāda veida ievārījumiem, svaigām ogām, kā arī medu un riekstiem. Kamambēra siera vietā var izmantot ar brī sieru. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

*recepte tapusi sadarbībā ar Castello sieriem

Nepieciešams:

  • 1 gab. kamambērs
  • 1 vidējs bumbieris
  • 2 – 3 ēd.k. brūnais cukurs
  • apmēram 50 ml ūdens
  • škipsna malta kardamona
  • grauzdēti un sasmalcināti valrieksti vai kādi citi rieksti- pārkaisīšanai
  1. Sieru liek uz cepešpannas vai kādā nelielā karstumizturīgā traukā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15- 20 min. Par siera gatavību liecinās tas, ka tas būs mazliet piepūties.
  2. Kamēr siers cepas, nomizo bumbieri, sagriež nelielos gabalos. Mazā katliņā lej ūdeni, pieber cukuru un karsē uz vidējas liesmas, līdz tas izšķīst. Liek klāt sagriezto bumbieri un sautē uz mazas uguns, kamēr bumbieris pusmīksts (apmēram 5- 7 min.). Ja sautēšanas laikā sīrups ir apjomā ļoti samazinājies, tad pielej mazliet ūdeni, lai bumbieris nepiedegtu. Pieber kardamonu un samaisa.
  3. Uz izceptā siera liek sautētos bumbierus un pārkaisa ar riekstiem. Labu apetīti!
    kamambers
2
10

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *