Griķu miltu rolbiskvīts ar brūklenēm

Svētkos noteikti ir jācep kūka vai kas cits salds! Un, ja svinam Latvijas dzimšanas dienu, tad ir jauki, ja receptē izmantojam Latvijaā ražotus vai Latvijai raksturīgos produktus. Ko tu teiktu par griķu milti rolbiskvītu ar brūklenēm?

Klasiski rolbiskvīts tiek gatavots no kviešu miltiem un pildīts ar kādu skābu ievārījumu, taču ir cilvēki, kuri kviešu miltus uzturā lietot nevar vai nevēlas.

Lai svētkos visi ir priecīgi, piedāvāju izcept gardu rolbiskvītu no griķu miltiem, kas pildīta ar brūklenēm.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 4 ēd.k. cukurs
  • 1 ēd. k. medus
  • 5 ēd.k. griķu miltu (bez kaudzes)
  • 1 tējk. cepamais pulveris

Pildījumam:

  • apmēram 7- 8 ēd. k. blenderētas (svaigas) brūklenes ar cukuru vai brūkleņu ievārījums
  • 150 ml saldais krējums
  • 200 g mascarpone siers
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru un medu, līdz masa ir pavisam gaiša un bieza (apmēram 10 min vai kamēr masā paliek putotāja lāpstiņu pēdas). Pievieno izsijātus miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri un visu pavisam viegli izmaisa. Pievieno stingrās putās saputotus olu baltumus un uzmanīgi iecilā dzeltenumu un miltu masā.
  2. Lej veidnē (man bija aptuveni 25x 35 cm) un cep 180 grādos apmēram 10 min vai līdz tas ir gaiši brūns. Cepšanās laikā durvis nedrīkst virināt! Biskvīta gatavību pārbauda ar kociņu- ja tas iedurot masā ir sauss, tad biskvīts ir gatavs. Pāris minūtes atdzesē un ar visu cepamo papīru satin ruleti. Ja tā neizdarīsiet, tad atdzisušu biskvītu nesarullēsiet- tas lūzīs. Un vēl- svarīgi biskvītu pilnībā atdzesēt!
  3. Kamēr biskvīts dziest, gatavo pildījumu – samaisa mascarpone sieru ar saputotu saldo krējumu. Pievieno 2-3 ēd.k. brūkleņu ievārījuma, vaniļas cukuru un visu vēlreiz samaisa.
  4. Atdzisušo biskvītu liek uz otra cepamā papīra, kas pārkaisīts ar cukuru un uzmanīgi noņem cepamo papīru. Liek iesākumā brūklenes (izsmērē vienmērīgā slānī) un tad sagatavoto krēmu. Visu sarullē. Var ēst tūlīt, bet labāk tas garšos, ja atstāsiet to, kādu stundiņu ledusskapī savilkties.
4
386

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.