Viegls un ar ogām – jā, tieši tāds ir gaisīgais aveņu deserts ar bezē cepumiem. Šo desertu var pagatavot jebkurš, ja vien prot darboties ar mikseri. Vecāku uzraudzībā to var pagatavot arī bērni. Aveņu vietā var lietot arī citas ogas, kas ir pieejamas veikalā vai mājas saldētavā, piemēram, zemenes vai mellenes. Desertā lieliski savienojas dažādas garšas un tekstūras – gaisīgais putukrējums, kraukšķīgi saldais bezē un svaigās ogas.
Lielisks un ātrs deserts, ko var pagatavot burtiski 10 minūšu laikā. Apēst gan to vajadzētu uzreiz pēc pagatavošanas, lai saglabātos kraukšķīgā bezē struktūra.
Nepieciešams (2 porcijām):
- 200 ml saldais krējums
- 5 – 7 bezē cepumi (apmēram 20 – 30 g)
- 150 – 200 g saldētas vai svaigas avenes (var izmantot arī zemenes, mellenes vai citas ogas, kas garšo) + dekorēšanai
- Saputo saldo krējumu, kamēr tas ir stingrs.
- Tajā pašā traukā, kurā putots saldais krējums, ber klāt nelielos gabalos sadrupinātus bezē cepumus. Visu samaisa.
- Tad pieliek klāt avenes vai citas ogas un tās viegli iecilā putukrējuma masā.
Ja izmantojat saldētas ogas, tad tās vajadzētu atstāt istabas temperatūrā nedaudz atkust (vismaz 10 – 15 min).
- Gatavo desertu liek trauciņos un dekorē ar ogām. Pasniedz uzreiz, kamēr bezē gabaliņi vēl kraukšķīgi un nav izšķīduši putukrējuma masā.
2 001