Mēģinu lauzt stereotipus un iepazīstināt ar citādākām zemeņu receptēm. Tātad piedāvājumā zemeņu salsa, kas lieliski papildinās gaļas vai zivju ēdienus. Salsa tulkojumā no spāņu valodas nozīmē mērce, kas ir ļoti populāra Meksikas virtuvē un tiek izmantota uzkodām – tacos, kukurūzas čipsiem un vēl visam kam.
Salsu var gatavot ne tikai no tomātiem, bet var spēlēties ar garšām un salsu pagatavot no zemenēm, kurā apvienojas zemeņu saldums, čili pikantums un laima sulas spirgtums.
Nepieciešams:
- 300 – 350 g zemenes
- 1/2 no vidēja sarkanā sīpola (vai neliels šalotes sīpols)
- 1 tējk. sīki sakapāts čili
- 2 ēd.k. sīki sagriezti pētersīļi
- 1 – 2 ēd.k. laima sula
- 1/2 – 1 tējk. rīvēta laima miziņa
- 1 – 2 tējk. balzamiko etiķis – šis nav obligāti!
- naža gals sāls
- Zemenes sagriež nelielos gabaliņos un liek bļodā.
- Pievieno sīki sagrieztu sīpolu, pētersīļus, čili. Visu samaisa.
- Tad pieliek etiķi (ja to lieto), laima sulu, miziņu, sāli un nedaudz samaisa. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no garšvielām, piemēram, laima sulu vai etiķi, ja vēlas pikantāku garšu.
- Ēd ar grauzdētu maizi vai arī tas ir burvīgs papildinājums grilētai/ ceptai vistai vai zivij, piemēram, lasim. Bet var pasniegt kopā ar tacos, čipsiem vai grauzdētu maizi. Tieši tik vienkārši!
470