Beidzot ķirbju ēdienu sezona sākusies! Viena no manām mīļākajām zupām – asā ķirbju un tomātu zupa, īpaši vēsajos rudens un ziemas vakaros. Ja pašiem ir tomāti un ķirbis, tad zupas izmaksas ir pavisam nelielas.
Lieliska zupa arī visiem tiem, kas skaita kalorijas (it īpaši tad, ja neliek klāt saldo krējumu), jo zupa ir viegla, bet tajā pašā laikā arī sātīga. Un, kas ir svarīgi – šo zupu ēd arī tie, kas ķirbi vispār neēd. Pārbaudīts!
Nepieciešams:
- 2 lielas šķēles ķirbja
- 1 bundža (800 g) mizoti, sagriezti tomāti savā sulā
- 1 čili pipars
- 2 cm ingvera sakne
- 1 vidējs sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 vidēja sarkanā paprika
- 200 g saldais krējums (var arī nelikt)
- zaļumi pēc izvēles
- piedevas (kādas vēlas) – maizes grauzdiņi, vārīta vista, garneles, bekons utml.
- olīveļļa cepšanai
- apmēram 200 ml ūdens vai dārzeņu buljons
- sāls, pipari, cukurs – pēc garšas
- Katliņā apcep sasmalcinātu papriku, sīpolus, ķiplokus, čili piparu un sarīvētu vai smalki sagrieztu ingvera sakni. Pievieno nomizotu un nelielos gabaliņos sagrieztu ķirbi, pielej nedaudz ūdens (vai arī dārzeņu buljonu), lai ķirbji nepiedeg. Vāra, kamēr ķirbji ir kļuvuši mīksti.
- Tad zupai pievieno tomātus savā sulā, nedaudz pavāra un visu sablendē. Pievieno garšvielas, saldo krējumu, ja vēlas. Ja zupa šķiet par biezu, pievieno vēl nedaudz ūdens vai buljona, līdz zupa ir vēlamajā konsistencē. Visu samaisa un vēlreiz uzvāra.
- Pasniedz ar zaļumiem un/ vai izvēlētajām piedevām.
1 130
Šī ir lieliska recepte, izmēģinājām, bija apmierināti gan lieli gan mazi ēdāji.
Vai konservēto tomātu vietā var likt arī svaigus? Vienkārši, gadījies tā, ka konservētus augļus/dārzeņus neesmu pirkusi :D.
Es domāju, ka var, bet tad tikai labāk tos pirms pievienošanas noblanšēt, lai zupā nav miziņas un mazliet ilgāk pavārīt + tad vel noteikti papildus vajadzēs garšvielas.