Ingvera sīrupu var iegādāties specializētajos garšvielu veikalos, bet var pagatavot arī mājās. Pielietojuma spektrs gana plašs- var likt augļu salātos, pievienot piparkūku mīklai, gan arī izmantot kā salātu mērci (ingvera sīrups + baltvīna etiķis) un gatavojot kokteiļus.
Informācijai! Veikalā nopērkamais sīrups ir maigāks. Paštaisītais sanāk diezgan stiprs un ar izteiktu ingvera garšu.
Nepieciešams:
- 15 cm svaigs ingvers (ja grib maigāku, tad ņem mazāk)
- 500 g cukurs
- 400- 500 ml ūdens
- Ingvera sakni nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Liek katlā, ber klāt cukuru, pielej ūdeni un vāra apmēram 1 stundu. Atdzesē un lai garša būtu intensīvāka, atstāj ledusskapī uz kādām 8 stundām (vai uz nakti) ievilkties.
- Pēc tam izņem ingvera gabaliņus (kurus nemet ārā, bet var izkaltēt un lietot kā piedevu pie tējas) un sīrupu salej burkā vai pudelē. Ingvera sīrups ir gatavs!
- Glabā tumšā un vēsā vietā, piemēram, ledusskapī.
277
Pingback: Vistas, avokado un persiku salāti | liene gatavo
Pingback: Piparkūkas ar ingvera sīrupu - Liene Gatavo
Pingback: Vistas, avokado un persiku salāti - Liene Gatavo