Pērļu grūbas ir sātīgs produkts. Un šis ēdiens var būt gan kā salāti, gan arī pilnvērtīgs pamatēdiens. Kā daudzas šeit publicētās receptes- diezgan vienkārši un ātri pagatavojami pērļu grūbu salāti ar redīsiem un kazas sieru.
Ja vēl nezinājāt (es pati iesākumā arī nebiju īsti pārliecināta par iznākumu), tad tagad zināsiet- redīsus patiešām var arī cept uz pannas. Ir ļoti garšīgi! Un, ja kāds vēl šaubās par grūbām salātos, noteikti pamēģiniet! Grūbas ir lielisks un veselīgs papildinājums ikdienas ēdienkartē.
Ja ir aizspriedumi pret parastajām grūbām, sāciet sevi pieradināt pie šī produkta ar pērļu grūbām. Ticiet man, būsiet patīkami pārsteigti.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”
Nepieciešams:
- 100 – 120 g pērļu grūbas (var aizvietot ar pērļu kuskusu)
- Apmēram 12 gab. vidēja izmēra redīsi
- Apmēram nelielas 2 saujas svaigas rukolas
- 100- 150 g svaigais kazas siers (ja negaršo, var aizvietot ar fetas sieru vai jebkuru svaigo mīksto sieru)
- 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
- 1- 2 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
- 1- 1½ tējk. Dižonas sinepes
- Eļļa – cepšanai (apmēram 3 ēd.k.)
- Sāls, malti melnie pipari- pēc garšas
- Grūbas uzvāra, ņemot vērā pagatavošanas instrukciju. Kamēr vārās grūbas, mazliet vairāk kā pusi no redīsiem sagriež 4 daivās, pārējos sagriež plānās šķēlītēs.
- Sakarsē pannu, uzlej eļļu un liek cepties 4 daļās sagrieztos redīsus. Cep uz mazas uguns apmēram 2- 3 min. Tad pievieno sasmalcināto ķiploku un, visu maisot, cep vēl pāris minūtes, kamēr redīsi ir mazliet brūni un pusmīksti (galvenais, skatieties, lai ķiploki nepiedeg, jo tad tas dos salātiem rūgtenu garšu). Redīsus liek bļodā un pievieno citrona sulu un sinepes. Visu samaisa un pievieno izvārītās grūbas.
- Vēlreiz visu viegli samaisa. Tad pieliek rukolu un šķēlēs sagrieztos redīsus. Vēlreiz mazliet samaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Ļauj apmēram 20 min visām garšām sadraudzēties savā starpā. Tad pievieno sadrupinātu kazas sieru un samaisa.
535