Pitas maizes pica ar persikiem un mocarellas sieru

Tiem, kuriem garšo pica, bet dažkārt nav vēlēšanās vai laika pagatavot picas mīklu, tad ir viens pavisam ātrs variants, kā šo problēmu atrisināt ir šāds– par picas maizes pamatni izmantot pitas maizi vai arī ko tamlīdzīgu.

Virsū var likt to, ko sirds kāro. Var gatavot ko pavisam kalsisku – ar tomātu mērci, sieru, desu, sēnēm utml. Šajā gadījumā tāds neparastāks salikums – persiki un mozarellas siers. Man ļoti garšo, jo pati sāļajos ēdienos mēdzu izmantot dažādus augļus, kas, manuprāt, lieliski papildina ēdienu. Pamēģiniet! Izmantojot pitas maizi, garšīga pica būs gatava dažās minūtēs.

*Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”.

Nepieciešams:

  • 4 pitas maizes (var aizvietot ar kebaba maizi, polārmaizi utml.)
  • 2 lielās mozarella siera bumbas (sagrieztas plānās šķēlēs)
  • 2- 3 svaigi persiki
  • Svaigs baziliks – dekorēšanai
  • balzamiko mērce vai krēms – pārslacīšanai (var izmantot arī balzamiko etiķi)
  1. Pitas maizes liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek virsū sagriezto sieru, šķēlītēs sagriezta persika gabaliņus un liek 200 grādu sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 min vai kamēr siers izkusis.Tad izņem ārā, pārkaisa ar smalki sagrieztu baziliku un pārslaka ar balzamiko mērci vai etiķi. Gatavs!

PIEZĪME – neesmu gan vēl mēģinājusi, bet domāju, ka šādu picu varētu pagatavot arī uz grila.

2
9

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *