Redīsu un gurķu salāti ar pesto mērci

Redīsu un gurķu salāti ar pesto mērci ir svaigi un kraukšķīgi salāti, kuros apvienojas redīsu asums ar gurķu svaigumu. Salātus papildina garda bazilika pesto mērce.

Jau vairākkārt esmu to teikusi par citiem ēdieniem, bet šis arī ir viens no patiesi vienkārši un ātri pagatavojamiem ēdieniem! Manuprāt, vasaras sākumam ļoti atbilstoši salāti.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 5 redīsi
  • 3-4 mazie svaigie gurķi
  • Neliela sauja svaigi lociņi

Mērcei:

  • 150 g skābais krējums (var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu)
  • ½ tējk. Dižonas sinepes
  • 1 tējk. bazilika pesto
  • 1- 2 tējk. svaigi spiestas citronu sulas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  1. Nomazgā redšu un gurķus. Ja vēlas, gurķus var arī nomizot. Plānās šķēlēs sagriež redīsus un gurķus. Liek bļodā.
  2. Sagatavo mērci- sajaucot visas mērces sastāvdaļas. Sagatavoto mērci iemaisa salātos.
  3. Pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem un gatavs!
5
217

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.