Kukurūzas, avokado un pupiņu salāti

Šie ir pavisam vienkārši pagatavojami salāti, kur galvenajā lomā ir kukurūza, bet tās lieliskie partneri ir avokado un pupiņas. Tāds gandrīz meksikāņu ēdiens. Tie būs lielisks papildinājums kā ikdienas ēdienkartē, tā arī jebkurā dārza ballītē. Var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai arī kā gardu uzkodu kopā ar kukurūzas (načos) čipsiem.

Kaut arī lielākā daļa cilvēku, iespējams, salātus ēd vairāk vasarā nekā citos gadalaikos, es neesmu viens no tiem cilvēkiem, jo salātus ēdu visu cauru gadu. Jā, vasarā, protams, biežāk.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • 150 – 200 g svaigi vai saldēti (pēc tam atlaidināti) kukurūzas graudi
  • Apmēram 20 gab. ķiršu tomāti
  • 150 – 200 g konservētas vai vārītas melnas pupiņas (noskalotas un nosusinātas)
  • 2 gatavi avokado
  • ½ sarkanā sīpola (smalki sagriezts)
  • Neliels saišķis svaigu pētersīļu (smalki sakapāti)
  • Mērcei: 2 ēd.k. olīveļļa, ½ citrona un ½  laimu sula (var likt arī tikai citronu vai tikai laima sulu), 1 tējk. sasmalcināts kumīns, sāls un svaigi malti melnie pipari – pēc garšas.
  1. Bļodā liek kukurūzu, pupiņas, nelielos gabalos sagrieztus tomātus un avokado, sīki sasmalcināto sīpolu un zaļumus. Visu samaisa.
  2. Atsevišķā traukā kārtīgi samaisa visas mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem. Vēlreiz viegli samaisa. Atļauj salātiem pastāvēt apmēram 10- 15 min, lai visas garšas sadraudzējas.
  3. Pasniedz atsevišķi kā salātus, pitas maizes pildījumā vai arī tie lieliski garšos kopā ar kukurūzas čipsiem kā uzkoda.
5
379

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.