Uzreiz brīdinu, ka šī nav klasiskā gaspačo zupa. Gaspačo ir tradicionāla Spānijas aukstā tomātu zupa. Tai ir simts un viena versija. Piedāvāju savējo – improvizēto versiju, bez maizes, kas ir tradicionālās gaspačo sastāvdaļa. Ja ir vēlme precizēt, tad šo varētu saukt arī par auksto tomātu zupu ar dārzeņiem. Bet jebkurā gadījumā – tā ir laba alternatīva brīdī, kad parastā aukstā zupa (uz kefīra un marinētu biešu bāzes) ir jau mazliet apnikusi… 🙂
Ar garšvielu un zaļumu daudzumu varat variēt katrs pēc savām vēlmēm, bet man personīgi vislabāk garšo, ja zupai ir pievienoti daaaadz zaļumu 🙂 Lieliski atspirdzina karstā vasaras dienā. Krāsains, gards un veselīgs ēdiens (arī veģetāriešiem būs pa prātam!)
Nepieciešams:
- 2 lielās bundžas tomāti savā sulā (viena bundža- 800 g)
- 1/2 dzeltenā paprika
- 1/2 sarkanā paprika
- 1 tomāts
- 1 mazais gurķis
- 1/2 citrona sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. etiķis
- krietna sauja dažādu zaļumu- lociņi, baziliks, pētersīļi.
- 1 tējk. kumīns (romiešu ķimenes)- sasmalcināts piestā
- pāris pilieni Tabasco mērce
- sāls un pipari pē garšas
- nedaudz ūdens, ja nepieciešams
- Sablenderē tomātus. Sagriež dārzeņus, pievieno citrona sulu, etiķi, eļļu, garšvielas, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un zaļumus. Ja zupa liekas pārāk bieza, pievieno nedaudz ūdens.
- Ar garšvielām var skatīties kā kuram labāk garšo, ja kādam garšo pikantāki ēdieni, tad Tabasco mērci var pievienot vairāk.
Re- cik tas ir vienkārši 🙂
Ļoti laba recepte! Sanāk garšīgi. Un var variēt atkarībā no produktiem, kas ir mājās.
Arī šī man mīļa recepte https://homerecipies.wordpress.com/2021/05/16/quick-beet-soup/
Es gan lieku gaļu klāt, jo bez tās vīrs neēd. Reizēm burkānus aizstāju (vai papildinu) ar seleriju 🙂 Laikam esmu eksperimentētāja!
Man arī šī ir loti mīļa recepte 🙂 Un prieks, ka eksperimentē. Tas ir tas īstais gatavošanas prieks – “salikt kopā” ēdienu no tā, kas ir mājās