Rabarberu siera kūka

Vēl viena variācija par siera kūku. Un vēl  viens variants kā izmantot rabarberus. Svaiga, atspirdzinoša siera kūka, ar maigu rabarberu garšu. Kā es saku- rabarberi ir  mūsu klimatiskās joslas citrons, ko var izmantot kā saldajos, tā sāļajos ēdienos.

Domāju, ka šīs kūkas dēļ ir vērts laikus sagādāt rabarberus un iesaldēt tos, lai ziemā to pagatavotu un atcerētos vasaras sākuma smaržu un garšu. Vienkārši pagatavojama un garda- pamēģiniet!

Nepieciešams:

  •     360 g selgas cepumi  (2 paciņas)
  •     90 g sviests
  •     250 g Mascarpone siers
  •     400 g svaigais siers (es izmantoju “Kārumu”)
  •     5 ēd. k. cukurs
  •     apmēram 2 ēd.k. želantīns*
  •     200 ml rabarberu sulas + 1 – 2 ēd.k. rabarberu atlikumi no sulas gatavošanas (nepieciešams apmēram 300 g rabarberu)
  1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Samaisa visu un liek kūkas pamatni (28 cm diametra) tortes formā ar noņemamām malām. Cep uzkarsētā krāsnī 170 C grādos apmēram 5-10 min, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē.
  2. Sulas spiedē izspiež vai arī blenderī sasmalcina rabarberus (es izmantoju blenderi). Sablenderēto masu liek smalkā sietā un mazliet presējot to ar karoti, izspiež sulu. Visus atlikumus ārā nemet! Atstāj pāris karotes siera masai! (taupīgās saimnieces var rabarberu masu savārīt kopā ar zemenēm vai arī to izmantot atspirdzinoša dzēriena gatavošanā).
  3. Kamēr pamatne dziest, sagatavo siera masu- samaisa kopā svaigo sieru un mascarpone sieru. Pievieno rabarberu sulu, sulas biezumus (jeb atlikumus) un cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Vienmērīgi izmaisa. Pievieno arī iepriekš nelielā ūdens daudzumā uzbriedinātu un pēc tam karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa, atstāj uz brīdi, lai masa mazliet sāk biezēt (apmēram 5 -10 min.) un lej uz atdzesētās kūkas pamatnes.
  4. Liek ledusskapī atdzesēties apmēram uz vismaz 2- 3 stundām , bet var arī atstāt pa nakti.

*es izmantoju Santa Maria, bet par pievienojamo želantīna daudzumu skatieties un želantīna paciņas, jo katram ražotājam var atšķirties.

rabarberu siera kuka
4
357

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.