Siļķu un kartupeļu salāti ar kaperiem

Latviešu virtuvē ir gana tradicionāls salikums- siļķe, kartupeļi un biezpiens, kas garšo daudziem, tai skaitā arī man. Vienkāršs un sātīgs ēdiens. Tad nu es piedāvāju kaut ko līdzīgu šai ierastajai kombinācijai, tikai salātu veidā – siļķu un kartupeļu salāti ar kaperiem.

Īpašu garšu salātiem dod tieši kaperi. Kaperi ir Capparis spinosa ziedu pumpuri. Tos var iegādāties veikalā, mazās burciņās, garšvielu vai konservēto dārzeņu nodaļās. Kaperi ir gana spēcīga garšviela, tāpēc labāk to pielikt mazāk nekā par daudz.

Tāpat šajā receptē es nelietoju sāli, jo tas ir pietiekamā daudzumā gan silķē, gan kaperos.

Nepieciešams:

  • 300 g marinēta siļķe
  • 4 vidēji vārīti kartupeļi (bez mizas)
  • neliels sarkanais sīpols

Mērcei:

  • 1 ēd.k. marinēti kaperi
  • 2- 3 ēd.k. sasmalcinātas dilles
  • 1 ēd.k. citronu sula
  •  1 tējk. sinepes (krievu)
  • 2- 3 ēd.k. grieķu/ turku jogurts (vai skābais krējums)
  • melnie maltie pipari pēc garšas
  1. Sagriež siļķi un vārītos kartupeļus vidēji lielos gabaliņos. Sarkano sīpolu smalki sagriez un pievieno siļķei un kartupeļiem.
  2. Pagatavo mērci: jogurtam pievieno smalki sakapātus kaperus, kārtīgi izmaisa un pievieno pārējās mērces sastāvdaļas.
  3. Visu izmaisa. Un – salāti gatavi!
9
115

1 Komentārs

  1. l.k 12/09/2013 at 18:35

    šie izklausās brīnišķīgi! es, laikam, izmēģināšu noprovēt ar sālītu siļķi..

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.