Cepti pildīti persiki

Kamēr veikalos ir pieejami svaigi persiki, tikmēr tos vajag izmēģināt lietot dažādos veidos, ne tikai svaigā veidā. Cepti un pildīti āboli ir diezgan tradicionāla lieta, it īpaši ābolu laikā Latvijā. Tāpēc es gribēju izmēģināt ko līdzīgu ar persikiem, tāpēc piedāvājumā cepti pildīti persiki.

Galvenais tiem jābūt pietiekami gataviem, lai viegli varētu izņemt kauliņus, tādā veidā nesabojājot persiku pusītes, kas ir paredzētas pildīšanai.

Neesmu mēģinājusi, bet domāju, ka līdzīgi var cept arī nektarīnus. Arī ar pildījumu var eksperimentēt un sastāvdaļas mainīt. Katrā ziņā ļoti vienkāršs un gards deserts.

Ceptos persikus var ēst kā siltus (ar saldējumu), tā arī aukstus. Tikai pieskatiet persikus, lai tie nepārcepas, citādi tie vienkārši izšķīdīs.

Nepieciešams:

  • 6 persiki
  • 10- 15 mazie bezē cepumi
  • 1 olas dzeltenums
  • 50 g mandeļu skaidiņas + mazliet dekorēšanai
  • 30 g mīksts sviests
  • 2 ēd. k. brūnais cukurs
  • šķidrs medus vai kļavu sīrups- pārliešanai
  1. Persikus nomazgā, nosusina un pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem kauliņu. Gatavo pildījumu- olas dzeltenumu samaisa ar cukuru, pievieno sviestu, sadrupinātus cepumus un mandeļu skaidiņas, visu samaisa līdz masa viendabīga.
  2. Ar tējkaroti izņem mazliet persiku mīkstumu no katras pusītes (bet uzmanīgi- lai netiktu sabojātā miziņa!) un sasmalcina. Pievieno sagatavotajam pildījumam.
  3. Pildījumu vienādās daļās liek persiku pusītēs un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
  4. Cep 160C grādos apmēram 20 – 30 minūtes vai kamēr persiki ir gana mīksti, bet nav izjukuši.
  5. Gatavus pārlej (smalkā strūkliņā) ar nelielu daudzumu šķidra medus vai kļavu sīrupa.
5
174

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.