Gaspačo

Uzreiz brīdinu, ka šī nav klasiskā gaspačo zupa. Gaspačo ir tradicionāla Spānijas aukstā tomātu zupa. Tai ir simts un viena versija. Piedāvāju savējo – improvizēto versiju, bez maizes, kas ir tradicionālās gaspačo sastāvdaļa. Ja ir vēlme precizēt, tad šo varētu saukt arī par auksto tomātu zupu ar dārzeņiem. Bet jebkurā gadījumā – tā ir laba alternatīva brīdī, kad parastā aukstā zupa (uz kefīra un marinētu biešu bāzes) ir jau mazliet apnikusi… 🙂

Ar garšvielu un zaļumu daudzumu varat variēt katrs pēc savām vēlmēm, bet man personīgi vislabāk garšo, ja zupai ir pievienoti daaaadz zaļumu 🙂 Lieliski atspirdzina karstā vasaras dienā. Krāsains, gards un veselīgs ēdiens (arī veģetāriešiem būs pa prātam!)

Nepieciešams:

  • 2 lielās bundžas tomāti savā sulā (viena bundža- 800 g)
  • 1/2 dzeltenā paprika
  • 1/2 sarkanā paprika
  • 1 tomāts
  • 1 mazais gurķis
  • 1/2 citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. etiķis
  • krietna sauja dažādu zaļumu- lociņi, baziliks, pētersīļi.
  • 1 tējk. kumīns (romiešu ķimenes)- sasmalcināts piestā
  • pāris pilieni Tabasco mērce
  • sāls un pipari pē garšas
  • nedaudz ūdens, ja nepieciešams
  1. Sablenderē tomātus. Sagriež dārzeņus, pievieno citrona sulu, etiķi, eļļu, garšvielas, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un zaļumus. Ja zupa liekas pārāk bieza, pievieno nedaudz ūdens.
  2. Ar garšvielām var skatīties kā kuram labāk garšo, ja kādam garšo pikantāki ēdieni, tad Tabasco mērci var pievienot vairāk.
    Re- cik tas ir vienkārši 🙂
    gaspaco zupa
4
188

2 Komentāri

    1. lienegatavo 01/10/2021 at 15:44

      Man arī šī ir loti mīļa recepte 🙂 Un prieks, ka eksperimentē. Tas ir tas īstais gatavošanas prieks – “salikt kopā” ēdienu no tā, kas ir mājās

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.