Sātīgā tomātu zupa ar garnelēm

Garda un sātīga tomātu zupa, kas ir gana atspirdzinoša un sātīga vienlaikus. Kokosriekstu piens piešķir zupai austrumniecisku garšu buķeti. Ja nu negaršo garneles, varat iztikt bez tām vai arī aizvietot ar maizes grauzdiņiem vai vārītas vistas gabaliņiem.

* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 1 vidējs sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 daivas ķiploka
  • 50 – 80 g rīsi (es izmantoju brūnos rīsus)
  • 800 g tomāti savā sulā
  • 400 ml kokosriekstu piens
  • 400 ml ūdens
  • 2 -3 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • Apmēram 200 g garneles
  • Jūras sāls un pipari pēc garšas
  • Pētersīļi dekorēšanai
  • Eļļa cepšanai
  1. Katlā, sakarsētā eļļā (uz mazas uguns) apcep vidēji smalki sagrieztu sīpolu, kubiciņos sagrieztu papriku kamēr gandrīz mīksti, tad pievieno sasmalcināt ķiploku un pacep vēl pāris minūtes. Pievieno konservētos tomātus, ūdeni, rīsus, mazliet sāli un visu vāra, kamēr rīsi gandrīz mīksti.
  2. Pievieno kokosriekstu pienu, visu izmaisa un ļauj uzvārīties.
  3. Tiklīdz zupa vārās, pievieno garneles un vāra visu apmēram 3 – 5 min (galvenais nepārvārīt, jo tad garneles kļūst sīkstas un tādas kā gumijotas). Pievieno piparus, citrona sulu. Dekorē ar zaļumiem.
    garnelu zupa
4
14

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *