Rabarberu drumstalkūka ar mandeļu skaidiņām

Rabarberu laikā tie ir jāizmēģina dažādas ēdienu receptes. Tā kā rabarberu izmantošanas laiks ir īss- noteikti vajag atcerēties tos sagriezt nelielos gabaliņos un ielikt saldētavā, jo tad šo gardo rabarberu drumstalkūku varēs cept arī tad, kad oficiālais rabarberu laiks būs beidzies.

Šī rabarberu drumstalkūka atšķiras ar to, ka mīklas pamatā ir ne tikai parastie milti, bet arī mandeļu milti (precīzāk manā gadījumā- samaltas plaucētas un lobītas mandeles, kuras var pagatavot katrs pats mājās). Cepšanas procesā akcentam virsū izdomāju uzkaisīt mandeļu skaidiņas, kas, manuprāt, ir lielisks papildinājums.

Nepieciešams:
Pamatnei (smilšu mīkla):

  • 340 g milti (izmantoju pilngraudu kviešu miltus no veikala Graudaspēks)
  • 50 g cukurs
  • 50 g brūnais cukurs
  • 150 g sviests
  • 1/2 tējk. sāls
  • 50 g mandeļu milti (ja nav, var likt parastos miltus)
  • 3-4 tējk. auksts ūdens

Pildījumam:

  • 500 g rabarberi
  • 50 g cukurs
  • 1 tējk. kanēlis
  • 2 ēd.k vaniļas cukurs
  • 50 g mandeļu skaidiņas

Drumstalām:

  • 100 g sviests
  • 100 g cukurs
  • 200 g milti
  1. Sīkos gabaliņos sagriež rabarberus, pārber ar sauju cukura (50 g), samaisa un atstāj uz kādu laiku (vismaz 20 min), lai atsulojas.
  2. Sagatavo smilšu mīklu- aukstu sviestu saplucina mazos gabaliņos un samaisa kopā ar pārējām sausajām sastāvdaļām. Drupinot sviestu veido irdenu, smiltīm līdzīgu mīklu. Kad mīkla gandrīz gatava, pieliek aukstu ūdeni. Saveļ mīklu bumbā un liek ledusskapī atpūsties (20 min).
  3. Gatavo drumstalas: samaisa cukuru un miltus. Pievieno sīki sakapātu aukstu sviestu. Maisa līdz veidojas drumstalas. Arī ieliek ledusskapī atpūsties.
  4. Uz cepamās pannas (manas pannas izmērs 30 x 40 cm) izklāj smilšu mīklu un piespiež. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 10 min (180 grādos). Tad liek virsū rabarberus , mandeļu skaidiņas, vaniļas cukuru, kanēli. Tad liek virsū sagatavotās drumstalas.
  5. Cep 180 grādos apmēram 20 min vai kamēr drumstalas viegli brūnas.
8
1 777

2 Komentāri

  1. Mara 20/05/2024 at 17:24

    Brīnišķīga kūka! Ļoti garšīgi! Pa manam var droši likt vēl pat vairāk rabarberu.

    Atbildēt
    1. lienegatavo 20/05/2024 at 17:49

      Ak, cik burvīgi, ka garšo 🙂 Ar rabarberu daudzumu tur tiešām pēc gaumes – var droši var likt arī nedaudz vairāk.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.