Laša zupa

Jā, lūk, šī ir zupa, kuru var ēst un ēst, pat tad, kad veselais saprāts un vēders saka, ka sen jau pietiek 🙂 Laša zupa ir ārkārtīgi vienkārši pagatavojama, garšīga un arī lēta, jo tirgū laša atgriezumus vai tā saucamās zupas izlases var dabūt par gana izdevīgu cenu.

Es parasti šādu zupu vāru lielā katlā, jo pēc pieredzes varu teikt, ka tā tiek noēsta ļoti ātri, neskatoties uz lielo tilpumu.

Nepieciešams:

  • 500 g laša asaku (vai laša zupas izlase)
  • 2 vidēji burkāni (uz rupjas rīves sarīvēti)
  • 4-5 kartupeļi (nomizoti un sagriezti kubiņos)
  • 1 sīpols
  • smaržīgie pipari, sāls, lauru lapas
  • 50 ml degvīns (buljona dzirdināšanai)
  • buntīte dilles
  1. Es ņemu 3 litru ietilpības katlu. Ielej ūdeni, ieliek laša asaku, veselu nomizotu sīpolu, piparus un varā buljonu, ik pa laikam noputojot netīrumus, kas rodas vāroties. Kad lasis gatavs (laša “gaļa” atlec no asakas), izņem to ārā, noņem laša “gaļu” no asakām.
  2. No buljona izņem ārā sīpolu un zupai pievieno  burkānus un kartupeļus, lauru lapas un sāli pēc garšas. Buljona dzidrināšanai var pievienot mazliet degvīna. Vāra, kamēr burkāni un kartupeļi mīksti.
  3. Kad viss gatavs, zupā ieliek attīrīto lasi un smalki sagrieztas dilles. Ja vēlas, zupai pievieno skābo krējumu. Labu apetīti! 🙂
3
131

11 Komentāri

  1. Agnese 03/07/2012 at 05:54

    Zupiņa bija garšīga. Domāju, ka šī ir tā pati zupiņa, ar kuru mani cienāji 🙂
    Es noteikti arī mājās kādu dienu uzvārīšu laša zupiņu. Ņammīī

    Atbildēt
  2. Iveta 25/11/2012 at 13:09

    Loti feinu garshu lashu zupinai vel dod ari nedaudz pievienota ingvera sakne. Mana ari milakaa zupina!

    Atbildēt
  3. Santa 27/08/2013 at 15:44

    vai lasis ir jēls vai kūpināts? nesmejaties par jautājumu, es patiešām esmu iesācēja virtuvē.

    Atbildēt
    1. lienegatavo 27/08/2013 at 16:56

      Viss kārtībā 🙂 nevajag kautrēties uzdot jautājumus. Atbilde- lasis ir svaigs jeb jēls. Ja vēl kādi jautājumi, droši rakstiet!

      Atbildēt
  4. Aigars 14/10/2014 at 15:22

    Paldies par recepti.

    Atbildēt
  5. Kārlis 12/03/2018 at 16:37

    Zupa ir garšīga, tajā pat laikā man sanāca drusku neizteiksmīga, varbūt drusku pa daudz ūdens, nezin. Proporcijas ievēroju

    Atbildēt
    1. lienegatavo 13/03/2018 at 07:46

      Garšas nianses katram ir savas, bet, ja tā tomēr liekas pārāk neizteiksmīga, tad droši var papildināt ar garšvielām – sāli, pipariem, dažādiem zaļumiem, līdz zupa ir tāda, kāda tieši Jums garšos.

      Atbildēt
    2. lienegatavo 13/03/2018 at 07:51

      Un vēl ir iespējams, ka laša zupas jeb atgriezumu izlasei bija pārāk maz laša “gaļas”, kas varētu ieteikmēt buljona intensitāti.

      Atbildēt
  6. Kārlis 12/03/2018 at 16:37

    Zupa ir garšīga, tajā pat laikā man sanāca drusku neizteiksmīga, varbūt drusku pa daudz ūdens, nezin. Proporcijas ievēroju

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.