Zemeņu čia pudiņš

Zemeņu laikā ir vērts pamēģināt pagatavot pavisam vienkāršu desertu, kas vienlaikus var būt arī gana veselīga uzkoda, ja pievieno maz cukura. Tāpēc labāk izvēlēties pēc iespējas saldākas zemenes. Zemeņu čia pudiņš ir ārkārtīgi viegli pagatavojams un tā lielākā priekšrocība ir tā, ka tas “gatavojas” pats, nepieciešams tikai laiks. Tas, kas atšķir šo pudiņu no citiem, tam ir pievienots grieķu jogurts, kas padara šo desertu gana olbaltumvielām bagātu ēdienu.

Čia sēklas satur lielu daudzumu šķiedrvielu un ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots, tāpēc to ļoti labprāt un bieži savā uzturā lieto veģetārieši un vegāni.

Nepieciešams (1 vidēja porcija):

  • 200 g zemenes
  • 100 g grieķu jogurts
  • 2 ēd.k. čia sēklas
  • ja ogas nav pietiekami saldas, tad 1 ēd.k. cukurs vai pēc garšas cits saldinātājs, piemēram, kļavu sīrups, agaves sīrups, topinambūru sīrups
  • mazliet zemenes dekorēšanai
  1. Zemenes nomazgā, nosusina un sablendē ar rokas blenderi.
  2. Traukā (vai ērtāk burciņā) liek grieķu jogurtu, pievieno gandrīz visas sablendētās zemenes (atstāj 2 – 3 ēd.k. virskārtai) un čia sēklas. Visu samaisa, pagaršo un pievieno cukuru vai kādu citu saldinātāju pēc garšas (es parasti šajā desertā cukuru lietoju minimāli) un atstāj uz 5 min, lai sēklas nedaudz uzbriest.
  3. Tad vēlreiz visu izmaisa, nolīdzina virskārtu un pārlej pāri dažas ēdamkarotes sablendētās zemenes, kas tika atstātas pirms samaisīšanas ar jogurtu.
  4. Liek ledusskapī uz vairākām stundām vai ideālā gadījumā uz nakti, lai čia sēklas kārtīgi uzbriest. Gatavs!
  5. Ēd kā gardu un sātīgu desertu vai uzkodu ēdienreižu starplaikos.
12

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.