Ceptas olas ar pesto un saulē kaltētiem tomātiem

Man ļoti garšo dažādi olu ēdieni, tāpēc brokastīs ēdu olas visdažādākajos veidos – vārītas, ceptas, omleti vai olu kulteni. Lai dažādotu ikdienas brokastu ēdienu, tiem atliek tikai pielikt pāris sastāvdaļas un jauns ēdiens ir gatavs! Pamēģiniet ceptas olas ar pesto un saulē kaltētiem tomātiem. Un, kad olas gatavas, tad pārber ar sieru. Vienkārši, ātri un garšīgi.

Lieliska un olbaltumvielām bagāta maltīte dienai sākoties! Porcijas lielums ir atkarīgs no ēdāju skaita un apetītes. Šajā reizē receptē ir diezgan dāsns olu klāsts, bet droši var cept mazākas vai lielākas porcijas. Tas ir viens no veidiem, kā padarīt vienkārši ceptas olas mazliet citādākas.

Nepieciešams:

  • 3 – 4 olas
  • 1 – 2 ēd.k. bazilika pesto (ideāli, ja pašu gatavots pesto)
  • 1 – 2 gab. saulē kaltēti tomāti eļļā
  • apmēram 3 – 4 ēd.k. sadrupināts feta siers pārkaisīšanai
  • eļļa cepšanai (es parasti izmantoju extra virgin olīveļļu)
  • zaļumi pārkaisīšanai (lociņi, dilles, baziliks vai kādi citi zaļumi, kas vislabāk garšo)
  1. Uzliek pannu uz vidējas uguns, uzkarsē (bet ne pārāk daudz) un uzlej nedaudz eļļas.
  2. Pannā iesit olas vienu otrai blakus un nogriež uguni uz iespējami mazāko. Tad uzreiz jau (kamēr olas nav sacepušās) izklaidus uz olām liek pesto, kā arī smalkās strēmelītēs sagrieztus saulē kaltētus tomātus. Cep, kamēr baltums ir sarecējis, bet dzeltenums vēl šķidrs.
  3. Tā kā man garšo mīksti vārītas un mīksti ceptas olas, tad šajā brīdī ņem nost olas no uguns, pārber ar sadrupinātu feta sieru un ļauj sieram nedaudz izkust apmēram 30 sekundes.
  4. Ja mīkstas olas ne pārāk garšo, tad olas var izcept līdz tādai gatavībai, kāda garšo un tad pasniedz ar drupinātu sieru.
  5. Šajā receptē es olām sāli neizmantoju, jo sāļums ir gan no pesto, gan no kaltētiem tomātiem, kā arī feta siera.
  6. Pasniedz ar grauzdētu maizi un svaigiem dārzeņiem. Ja vēlas, var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem – tādiem, kas katram vislabāk garšo.
5
438

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.