Krāsnī cepti vistu spārniņi garšvielās

Ļoti vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas – krāsnī cepti vistas spārniņi garšvielās. Ir nepieciešami tikai vistu spārniņi vai labāk pusspārniņi un sauja garšvielu maisījuma. Ir, protams, veikalā atrodama dažādi garšvielu maisījumi gaļai, bet, ja tādu nav pa rokai, tad to pavisam vienkārši var pagatavot pats. Nekā sarežģīta!

Garšvielu maisījumi ir dažādi un es jums piedāvāju tikai vienu no tiem, taču ar garšu kombinācijām varat eksperimentēt.

Šādā veidā vistas spārniņus var pagatavot arī uz grila. Burvīga uzkoda kino vakariem vai arī draugu ballītēs (tad, kad tās atkal varēs notikt 🙂 )

Nepieciešams:

  • 1 kg vistu pusspārniņi
  •  apmēram 1 ēd.k. eļļa
  • apmēram 2 – 3 ēd.k. garšvielu maisījums vistas gaļai pēc izvēles VAI garšvielu maisījumu gatavojiet paši.
  • sauso garšvielu maisījums (diezgan pikants!)
    • 1,5 ēd.k. saldās paprikas vai kūpinātas paprikas pulveris
    • 1 ēd.k. ķiploku pulveris vai drupināti ķiploki,
    • 1 ēd.k. sinepju pulveris
    • 1/2 ēd.k. brūnais cukurs (var aizvietot ar balto cukuru)
    • 1/2 ēd.k. čili pulveris
    • 1/2 – 1 tējk. malti melnie pipari
    • 1/2 tējk. ingvera pulveris
    • 3/4 tējk. sāls
  1. Bļodā sajauc visas sausās garšvielas.

    Padoms! Sauso garšvielu maisījumu var uztaisīt 2 reizes vairāk nekā minēts receptē un glabāt kādai citai cepšanas reizei – tas nākamreiz ietaupīs gatavošanas laiku.

  2. Citā bļodā liek vistu spārniņus un kārtīgi tos nosusina ar papīra dvieli. Ņem vienu vistas spārniņu, no bļodas ar karoti paņem nelielu daudzumu garšvielu maisījuma (1/2 – 1 tējk.) un ar rokām rūpīgi un vienmērīgi iemasē no visām pusēm. Liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Un tā izdara ar visiem vistu spārniņiem. Var atstāt apmēram kādas 10 min garšām savilkties, bet nav obligāti. Pārslaka ar eļļu.
  3. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 C grādos apmēram 25 – 35 min vai kamēr spārniņi ir gaiši brūni un gaļa “lec” nost no kaula.
  4. Ēd tāpat vai kopā ar savu iecienīto mērci vai pasniedz kopā ar rīsiem, salātiem vai to, ko katram sirds kāro.
14
12 514

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.