Šokolāde un rabarberi? Jā, patiesībā neticami forša kombinācija, kas savienojas rabarberu braunijā. Īpaši garšos tiem, kuri priekšroku dod ne pārāk saldām lietām. Rabarbera skābums katrā no gabaliņiem ir patīkams balanss šokolādes saldajai garšai.
Šis ir kārtējais pierādījums tam, ka nevajag baidīties no neierastām garšu kombinācijām, jo tā var atklāt daudz ko interesantu ēdienu pasaulē.
Katrā ziņā rabarberu braunijs ir tā lieta, kuru ir vērts pagatavot, kad klasiskās rabarberu plātsmaizes jau apnikušas.
Atcerieties – šokolāde ar rabarberiem draudzējas!
Nepieciešams:
- 200 g cukurs
- 120 ml eļļa (izmantoju olīveļļu vai vīnogu kaulinu eļļu)
- 3 vidējas olas
- 50 g smalki sagriezti rabarberi
- 1 tējk. vaniļas cukurs
- 70 g milti
- 2 ēd.k. mandeļu skaidiņas (nav obligāti)
- 40 g kakao
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- 1/2 tējk. sāls
- 90 g tumšās šokolādes (izmantoju šokolādes kaletes, jo tās vieglāk sasmalcināt)
- Sajauc sausās sastāvdaļas – izsijātus miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri. Ar mikseri saputo olas ar cukuru, eļļu un vaniļas cukuru (apmēram 2 – 4 min, līdz masa kļūst gaišāka). Saputoto masu pievieno sausajām sastāvdaļām un samaisa. Tad pieliek sasmalcinātu šokolādi un smalki sagrieztus rabarberus, kā arī mandeļu skaidiņas, ja tās izmanto. Vēlreiz visu izmaisa.
- Cepamo formu (20 x 20 cm) izklāj ar cepamo papīru un tad lej tajā mīklu. Cep 180 C grādos apmēram 20 – 30 min vai kamēr koka skaliņš, iedurot braunija centrā, ir sauss, bez mīklas. Bet jāskatās uzmanīgi, lai brauniju nepārceptu, jo cepšanas ilgumu ietekmē gan cepeškrāsns, gan arī cepamā forma. Es to cepu kantainā keramikas formā. Kad tas gatavs, formā atdzesē vismaz 10 min. ņem ārā un sagriež gabaliņos.
429