Cepumu torte ar marmelādi

Klasiku klasika un manas bērnības deserts – cepumu torte ar marmelādi. Kūka, ko var pagatavot bez cepšanas un pati pagatavošana ir ļoti vienkārša. Gatavošanas procesā var noteikti iesaistīt bērnus, viņiem noteikti patiks!

Vienīgi jāatceras, ka kūkai nav ēdama uzreiz – tā ir jāatstāj ledusskapī vismaz 8 stundas. Tad cepumi būs savilkušies ar krēmu. Es zinu, ka ir variants papildus biezpiena masai likt svaigus augļus, bet šoreiz es iztiku bez tiem. Taču jūs droši varat likt arī augļus.

Tikai neliels padoms: ja izmantojat svaigus augļus, tad ņemiet vērā, ka biezpiens nedraudzējas ar kivi. Šī augļa tuvumā esošais biezpiena krēms kļūs rūgts.

Nepieciešams:

  • 4 – 4,5 paciņas „Selgas” cepumu (apmēram 800 g), bet var izmantot arī citus
  • 800 – 900 ml saldais krējums
  • 650 g biezpiens
  • 1 paciņa želatīna – 25 g (es izmantoju „Santa Maria”)
  • 300 g krāsainas marmelādes
  • apmēram 200 – 350 g brūkleņu ievārījums (bet nav obligāti)
  • cukurs pēc garšas, ja vēlas (es gan neliktu, jo marmelāde ir salda, tāpat kā cepumi)
  • dekorēšanai: 200 g tumšās šokolādes, 150 – 200 ml saldais krējums, svaigas mellenes un svaiga piparmētra
  1. Aukstā ūdenī (aptuveni 100 ml) uzbriedina želatīnu (apmēram 10 min). Kamēr želatīns briest, tikmēr saputo putukrējumu stingrās putās, pieliek klāt viendabīgi sablendētu biezpienu (ja izmantojat graudaino biezpienu)un visu samaisa. Tad pieliek nelielos gabaliņos sagrieztu marmelādi, samaisa un pieliek klāt izkausētu uzbriedināto želatīnu (to kausē metāla bļodiņu ar želatīnu ieliekot karstā ūdens peldē). Vēlreiz kārtīgi samaisa.
  2. Sāk veidot kūku. No veseliem cepumiem veido pirmo kārtu. Es liku 12 cepumus vienā kārtā – 3 cepumus platumā un 4 cepumu garumā. Tad liek plānā kārtā brūkleņu ievārījumu (ja izmanto), tad krēma masu, tad atkal cepumus, ievārījumu, krēma masu. Man sanāca 6 kārtas un vēl mazliet palika pāri cepumi, kurus izmantoju kā tortes sānu malu dekoru.
  3. Tortes sānu malas izlīdzina un dekorē ar blenderī sasmalcinātiem cepumiem. Atstāj kādu brīdi visam savilkties. Tikmēr katliņā uzkarsē saldo krējumu un pievieno gabaliņos salauztu šokolādi. Visu samaisa līdz masa viendabīga. Pārlej pāri tortei un dekorē ar ko vien vēlas – šajā gadījumā es liku svaigas mellenes un piparmētru lapiņas.
12
2 278

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.