Piedaloties kampaņā “Mīli savu sirdi!”, piedāvāju vienu pavisam vienkāršu recepti- krāsnī cepti kartupeļi ar sinepju mērci. Kā skaidro uztura speciālisti, no kartupeļiem nav jābaidās. Ar mizu cepti cepeškrāsnī tie ir ļoti labi. Galvenais nepeldināt tos eļļā vai treknā mērcē. Kartupeļos ir kālijs, magnijs, C vitamīns un ciete, kas dod enerģiju.
Galvenais princips ikdienas ēdienkartē – lai tā būtu krāsaina un dažāda, tāpēc nevajadzētu ēst kartupeļus 3 reizes dienā 7 dienas nedēļā.
Nepieciešams:
- 1 kg kartupeļu
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 vidēji liels svaiga rozmarīna vai timiāna zariņš
- 2 tējk. olīveļļas
- Šķipsna sāls un svaigi malti pipari
Sinepju mērcei:
- 1 ēd.k. Dižonas sinepes
- 2 tējk. baltvīna etiķis
- 1 tējk. olīveļļa
- 1 ēd.k. smalki sagrieztu sarkanu sīpolu (bet nav obligāti)
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā un sagriež nelielās daivās un liek bļodā. Sajauc kopā eļļu, smalki sakapātu rozmarīnu vai timiānu un caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, kā arī mazliet sāli un piparus. Visu samaisa un lej virsū sagrieztajiem kartupeļiem. Izmaisa tā, lai visi kartupeļi būtu vienmērīgi noklāti ar sagatavoto maisījumu.
- Liek uz cepamplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 220 – 240C grādos sakarsētā krāsnī apmēram 20 – 30 min, līdz kartupeļi mīksti un gaiši brūni.
- Samaisa visas sinepju mērces sastāvdaļas. Izņem no krāsns gatavos kartupeļus, pārlej ar mērci un viegli samaisa. Gatavs!
1 789