Medus biskvīta kūka

Šī medus biskvīta kūka ir veidota par godu Latvijas dzimšanas dienai. Svētku tortei noteikti ir jāizmanto tādi produkti, kas ir raksturīgi tieši mūsu valstij. Šajā gadījumā biskvītam cukura vietā tiek pievienots medus un pildījumā tiek izmantots brūkleņu ievārījums. Kūkas pamatkrāsas ir divas. Mūsu karoga krāsas- balta un sarkana.

Vislabāk kūku gatavot dienu pirms paredzētā pasākuma, lai tā paspēj kārtīgi savilkties.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 6 ēd.k. milti
  • 6 ēd.k. šķidrs medus

Krēms:

  • 500 g Mascarpone siers
  • 250 ml saldais krējums
  • 100 g biezpiens
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 2 ēd.k. pūdercukurs (ja vēlas masu saldāku)
  • 100 – 200 g brūkleņu vai dzērveņu ievārījums (var arī svaigi sablenderētas ogas)

Dekorēšanai: man bija svaigas dzērvenes, Pūres aveņu trifeles, Rafaello konfektes, bezē cepumi, kaltētu upeņu pulveris

  1. No minētā olu daudzuma cep 2 biskvīta kārtas- katrā pa 3 olām, 3 karotēm miltu un 3 karotēm medus. Biskvīta pagatavošana: olas dzeltenus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno medu un kuļ līdz masa ir kļuvusi gaiši dzeltena un dubultojusies vai par trīskāršojusies apmērā (kulšanas laiks apmēram 10 min). Pievieno izsijātus miltus un pavisam viegli, uzmanīgi iecilā. Tad uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus (kulšanas laikā pievienojiet šķipsnu sāls).
  2. Liek ar cepamo papīru izklātā veidnē (man bija 22 cm diametra apaļa forma ar noņemamām malām). Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 -170 grādos 10- 15 min.
  3. Kamēr cepas biskvīts, sagatavo krēmu – saputo saldo krējumu. 150 g mascarpone sieru sajauc ar biezpienu (ja tas ir graudains, tad to sasmalcina), pievieno pāris ēdamkarotes saputotā saldā krējuma. Pievieno 1 tējk. vaniļas cukuru. Ja vēlas saldāku, tad pievieno mazliet pūdercukuru. Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Abas plāksnes pilnībā atdzesē.
  5. Tad uz vienas no plātnēm liek ievārījumu un tad virsū krēmu. Liek virsū otru kārtu. Sagatavo otru krēma daļu: samaisa pārējo mascarpones sieru, kuram pievienots palikušais putukrējums, 1 tējk. vaniļas cukurs un pūdercukurs pēc garšas.
  6. Sagatavoto krēmu liek uz tortes virsmas un malām.
  7. Dekorē kā nu katrs vēlas.
  8. Liek ledusskapī savilkties. Un svētku kūka gatava!
    medus torte
5
371

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.