Rupjmaizes kārtojums

Klasiku klasika- rupjmaizes kārtojums. Tipisks latviešu virtuves deserts, kas apvieno sevī Latvijai tik tradicionālo rupjmaizi, kuru, kā redzams, var lietot arī desertu pagatavošanā. Ārkārtīgi vienkāršs, bet tajā pašā laikā gards deserts, ar kuru esmu cienājusi arī savus ārzemju viesus un visi kā viens to ir atzinīgi novērtējuši.

Lielisks deserts valsts svētkos!

Nepieciešams:

  • 5 šķēles rupjmaize (es ņēmu Ķelmēnu) vai rudzu rīvmaize
  • 300 ml saldais krējums
  • 300- 400 g svaigas dzērvenes (vai dzērveņu ievārījums) vai/ un brūklenes
  • 1 tējk. kanēlis
  • 1 tējk. pūdercukurs
  • 2- 3 ēd.k. cukurs (ja lieto svaigas ogas)
  • 2 ēd.k. šķidrs medus
  1. Rupjmaizi sagriez nelielos gabalos un apgrauzdē cepeškrāsnī. Pēc tam samaļ gaļas mašīnā vai sablenderē virtuves kombainā. Ja jums jau ir gatava rīvmaize, tad šis process vienkāršojas- atliek tikai rīvmaizi mazliet apgrauzdēt uz sausas pannas. Rupjmaizei pievieno kanēli un pūdercukuru. Visu samaisa.
  2. Svaigās dzērvenes (ja gadījumā nav gatava ievārījuma) sablenderē ar cukuru. Ja grib saldāku ievārījumu, pievieno vēl cukuru. Saldo krējumu saputo un kad tas gandrīz gatavs- pievieno medu. Saputo stingrās putās.
  3. Deserta trauciņos pirmo kārtu liek sablenderētās ogas, tad mazliet sasmalcināto rupjmaizi (zināšanai- rupjmaizes kārtu nevajadzētu likt pārāk biezu, jo tā kārtīgi nesavilsies), tad putukrējumu un tā turpina līdz trauks ir pilns, pabeidzot ar putukrējuma kārtiņu.
  4. Liek vēsā vietā vismaz uz pāris stundām ievilkties.
3
148

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *