Ceptas sviestmaizes ar hurmu, šķiņķi un brī sieru

Visi noteikti zin un gatavo ceptas siermaizītes, taču sieru piedāvājums ir milzīgs! Kuru izvēlēties? Pamēģiniet brī (brie) sieru, kas ir gana krēmīgs un ātri kūstošs. Un, lai parastu siermaizīti padarītu par neparastu, pamēģiniet maizītēs ielikt hurmas šķēlīti. Šis ēdiens/ uzkoda ir ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojams, kā arī ļoti, ļoti gards. Starp citu, lieliskas brokastis!

Lai arī vislabāk garšos tikko ceptas, tādas var sagatavot un  ņemt līdzi piknikā.

Nepieciešams (2 dubultmaizītēm):

  • 4 šķēles graudu maizes
  • 2 šķēles vītināta šķiņķa
  • 2 – 4 šķēles hurmas
  • pāris saujas svaigas rukolas
  • apmēram 70 g brī (brie) siera (es izmantoju zīmola Castello brie sieru)
  • 2 tējk. graudu sinepes (var izmantot arī maigākās Dižonas sinepes)
  • sviests- cepšanai
  1. Visas maizes škēles apsmērē ar sinepēm. Uz 2 maizes pusītēm liek šķiņķi, tad hurmu un tad liek nedaudz rukolu. Uz otrām 2 maizes škēlēm liek sieru un uzliek virsū tām maizes šķēlēm, kur ir hurma, šķiņķis, rukola.
  2. Liek uz sakarsētas, ar sviestu ietaukotas pannas (uz nelielas uguns) ar to maizes pusi, kur ir siers un cep līdz siers izkusis un/ vai maizīte ir zeltaini brūna. Tad pagriež un apcep otru pusi.
  3. Cepšanas laiks katrai pusei ir pavisam neliels- nepilna minūte, varbūt pat mazāk.
  4. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
3
27

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *