Četru veidu karstmaizes

Karstmaizītes noteikti ir cepuši visi. Katram ir sava recepte kā pagatavot gardas maizītes. Manuprāt, karstmaizes burvīgākā īpašība ir izkusušais un staipīgais siers, kas pārklāj maizītes. Karstmaižu cepšanai var izmantot visdažādāko veidu maizi, kāda nu katram garšo.

Piedāvāju četru veidu karstmaizes – kā teikt, katra gaumei. Sagatavoto masu liek uz maizītēm un cep 200 grādos kamēr siers izkusis  (apmēram 5- 10 min).

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

karstmaize-ar-burkaniem-un-sieruAr burkāniem un sieru

Nepieciešams:

  • Apmēram 200 g labi kūstošs siers (sarīvēts uz rupjas rīves)
  • 1 neliels burkāns (sarīvēts uz smalkās rīves)
  • 1 neliela ķiploka daiviņa (izspiesta caur ķiplokspiedi)
  • 1 ēd.k. bezpiedevu jogurts vai skābais krējums
  • Mazliet svaigi malti pipari

Visu kārtīgi samaisa un liek uz maizītēm.

karstmaize-ar-cili-lociniem

 

Ar čili, lociņiem un sieru
Nepieciešams:

  • Apmēram 200 g labi kūstošs siers (sarīvēts uz rupjas rīves)
  • 1 neliels čili (sagriezts šķēlītēs)
  • Nedaudz sagrieztu lociņu

Visu kārtīgi samaisa un liek uz maizītēm.

 

karstmaize-ar-senem-paprikuAr sēnēm, papriku un Mozarella sieru
Nepieciešams:

  • Apmēram 200 g Mozarella siers
  • 10 šampinjoni
  • ½ sarkanās paprikas (sagriezta mazos kubiņos)
  • Dižonas sinepes
  • Sauja pētersīļu (smalki sakapāti)
  • Mazliet svaigi malti pipari

Sēnes sagriež šķēlītēs un uz karstas pannas nedaudz apcep. Pieber piparus. Uz maizēm uzsmērē sinepes, kas sajauktas ar pēterīļiem, tad liek saceptās sēnes, papriku un šķēlītēs sagrieztu sieru.

karstmaize-ar-skinkiAr šķiņķi, saulē kaltētiem tomātiem, marinētiem gurķiem un sieru
Nepieciešams:

  • Apmēram 200 g Mozarella siers
  • 50 g vītināts šķiņķis
  • 8 – 10 gab. saulē kaltēti tomāti (sablendēti ar 1- 2 ēd.k. olīveļļas + daži rieksti). Var izmantot veikalā nopērkamo saulē kaltētu tomātu pesto
  • 3 – 4 mazi marinēti gurķi

Uz maizes liek sablendētos saulē kaltētos tomātus, tad šķiņķi, gurķus un šķēlītēs sagrieztu sieru.

7
1 253

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.