Cepti āboli ar dažādu sēklu maisījumu un brūklenēm

Tā kā šogad ir ražīgs ābolu gads, tad nu noteikti ir jāpamēģina jau sen zināms un gards ābolu pagatavošanas veids- cepti āboli cepeškrāsnī, šoreiz ar dažādu sēklu maisījumu un brūklenēm.

Cepšanai vēlams izmantot vienas šķirnes (vislabāk kādu rudens) un aptuveni vienāda izmēra ābolus, lai tie vienmērīgi un vienlaicīgi izceptos. Savādāk kāds ābols būs gatavs, bet cits pavisam ciets.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 6 – 8 vidēji āboli
  • 100 g dažādu riekstu un sēklu mikslis (es izmantoju valriekstus, mandeles, ķirbju sēklas)
  • 30 – 50 g svaigas brūklenes
  • 3 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. kļavu sīrups
  • šķipsna kanēlis
  • šķipsna maltu rozā piparu (bet nav obligāti)
  1. Sagatavo ābolu pildījumu. Piestā vai ar blenderi nedaudz sasmalcina riekstus. Liek klāt brūklenes un nedaudz tās saspaida, lai veidojas viendabīga masa. Tad pievieno medu, kanēli un piparus. Visu rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
  2. Veseliem āboliem izgriež serdes (ar asu nazi vai speciāli ābolu seržu izņēmēju). Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Izgrebtajos ābolos liek sagatavoto pildījumu. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī (apmēram 160 – 170 grādos) un cep kamēr gatavi, kas atkarībā no ābolu šķirnes var būt no 15 – 30 min.
  3. Var ēst tāpat vai arī ar saldējumu vai putukrējumu.
2
41

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *